Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyšetrovatelia stále nevedia, či Petra dohrýzli psy. Odobrali vzorky
Zdielať na

Vyšetrovatelia stále nevedia, či Petra dohrýzli psy. Odobrali vzorky

BRATISLAVA / Bratislavská polícia stále vyšetruje prípad úmrtia mladého muža v lokalite Devínske jazero v Bratislave. Tridsaťpäťročného Petra tam roztrhali zvery a polícia preveruje, či útočila svorka vlčiakov patriace miestnemu chovateľovi. Súdni znalci už vykonali pitvu nebohého a poznajú príčinu smrti. Mladík vykrvácal v priamej súvislosti s hryznými poraneniami. Vyšetrovatelia napriek tomu stále neurčili, aké zvieratá útočili.

K miestu tragédie prišiel starosta mestskej časti. Tvrdí, že v miestach neďalekých chatiek, psy na ľudí zatiaľ neútočili. Jeho verzia hovorí skôr o tom, že sa o útok psov nejedná, zrejme ani o útok divých svíň.  

Kriminalistov zistenia priviedli v noci na utorok pred bránu pozemku vzidaleného len 500 metrov od miesta tragédie. Kukláči ozbrojení automatickými puškami prišli na miesto preto, že sa na pozemku, na ktorý sa potrebovali dostať vyšetrovatelia, nachádzalo nebezpečenstvo. Prišli zaistiť stopy a psy patriace miestnemu chovateľovi. Ten prišiel s policajtmi potom, ako ho k závažným podozreniam vypočuli. Na pozemku voľne pobehovali dvaja vlčiaci. Ďalšie štyri boli ukryté v zadnej ohrade. 

Aby sa k nim kriminalisti mohli priblížiť, zvieratá uspal veterinár narkotikami. Tie do psov strelil cez takzvanú fúkačku, ktorú bežne používajú veterinári aj v zoologických záhradách pri divokých šelmách. Ak mladého ornitológa roztrhali psy, ich majiteľ má vážny problém. To preukáže expertíza chlpov, krvi, možno slín. Vyšetrovanie zatiaľ nevylúčilo, že môže ísť aj o iné zvieratá, o divú zver. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy