Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovensko má HAČIKA!
Zdielať na

Slovensko má HAČIKA!

BRATISLAVA / Aj u nás na Slovensku máme svojho Hačika! Na internete sa objavil blog, v ktorom istá žena opísala stretnutie s taxikárom. Vyrozprával jej príbeh o psovi, ktorý už 13 rokov žije v prístave. Čaká tam na chlapov, ktorí však už dávno odišli. Kolegovia z TV JOJ spomínaného taxikára našli. A psíka tiež.

Trinásťročný kríženec bradáča čaká každý deň presne o 10 hodine ráno na tom istom mieste. A každý deň za ním prichádza taxikár Jaroslav Pekarík, ktorý mu nosí jedlo pripravené od manželky. Taxikár sa o psa stará už tri. Dostal meno Apollo, podľa mosta, ktorý stojí neďaleko. Mnohí ľudia by si ho zobrali domov, no Apollo žije život v prístave. Pravidelne chodí na autobusovú stanicu, kam chodil s chlapmi, ktorí ho vychovali a potom sa vracia späť a čaká na svojho taxikára. "Viem, že na autobusovú stanicu odprevádzal vrátnikov," povedal taxikár Jaroslav Pekarík.

Apollo pre svoju vernosť dostal prezývku bratislavský Hačikó. Počas chladných nocí prespáva v zateplenej búde, ktorú mu chlapi z prístavu postavili pred 13 rokmi. Ráno zožerie jedlo od taxikára a odchádza do ulíc. "Aj na vianočných trhoch ho môžete vidieť. Na zelenú chodí po priechodoch. Veľmi inteligentný psík," dodal taxikár. 

Príbehov o tom, ako sa do bratislavského prístavu tento staručký psík dostal, existuje mnoho. Jeden z nich hovorí, že sem priplával na kuse dreva z Rakúska. "Veľká voda ho doniesla, prichytený na strome štekal, tak ho vytiahli a urobili búdu u stolára. Lenže vrátnikov poprepúšťali a na neho zabudli," povedala autorka článku o Apollovi Lucia Čarná. Odvtedy sa o Apolla starajú dobrí ľudia z Bratislavy. Nosia mu jedlo, zabezpečujú veterinára. Apollo si svoju rodinu vybral, aj ľudí ktorí sa oňho starajú. "On je takto naučený žiť 13 rokov a treba mu tú slobodu nechať, pretože všetko čo potrebuje má," dodala Lucia Čarná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy