Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žiačka a opatrovateľka v jednom
Zdielať na

Žiačka a opatrovateľka v jednom

GALANTA / V Galante žije výnimočné mladé dievča. Simonka mala 9 rokov a väčšinu času trávila v škole i mimo nej ako väčšina detí, keď jej mama ťažko ochorela, amputovali jej nohu a zostala na vozíčku. Z bezstarostnej školáčky sa stala opatrovateľka. Simonka je už ôsmačka a nominovali ju na Detský čin roka.

Simonka býva v byte sama so svojou mamou, ktorá po amputácii nohy zostala odkázaná na pomoc. Vtedy 9-ročná školáčka skončila rovnými nohami do dospelosti. Upratovala, nakupovala, platila šeky na pošte, varila a úspešne zvládala aj školu. Čas na kamarátstva jej už nezostal. 

O tejto mladej dievčine, ktorá sa stará o svoju chorú matku sa dozvedela aj TV JOJ a pozvala ju do štúdia. "Vitajte v JOJ-ke. Rada ťa spoznávam," povedali moderátori Ján Mečiar a Adriana Kmotríková. 

Simonku v úlohe reportérky zaujímalo ako sa stať dobrou reportérkou. "Ako dlho trvá, kým sa človek stane dobrým reportérom?" opýtala sa Simonka. "U každého je to iné, ale také zaškolenie aj niekoľko mesiacov," povedal reportér Anton Adamčík a dodal, že všetky úlohy zvládla na jednotku.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy