Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kukláči zasahovali u Róberta Okoličányho a jeho komplica
Zdielať na

Kukláči zasahovali u Róberta Okoličányho a jeho komplica

BRATISLAVA / V skorých ranných hodinách zasahovali kukláči proti niekdajšiemu bossovi východoslovenského podsvetia Róbertovi Okoličánymu prezývanému Oki, a Jaroslavovi Potučekovi. Podľa informácií TV JOJ, kukláči vnikli do ich domov v okamihu, keď v nich boli rodinníí príslušníci, aj deti.

Zásah bol cielený na zaistenie Róberta Okoličányho a Jozefa Potučeka. Z dobre informovaného zdroja z prostredia vyšetrovania TV JOJ zistila, že ranný zásah špeciálneho komanda vykonali na základe závažného obvinenia - pre zločin úkladnej vraždy.

Malo ísť o prípravu mafiánskej popravy, v podsvetí, nevýrazného muža. V tomto okamihu Okoličányho a Potučeka zadržiava NAKA-východ. Televízia JOJ na základe tohto závažného obvinenia predpokladá, že v tomto okamihu policajný vyšetrovateľ kontaktoval advokátov, ktorých si určili obaja obvinení. TV JOJ už zistila, že popoludní začnú u vyšetrovateľa NAKA v Košiciach výsluchy a procesné úkony, na ktoré nepochybne budú predvedení aj zadržaní muži.

"Môžeme potvrdiť, že vo štvrtok v skorých ranných hodinách Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru v súčinnosti s Pohotovostným policajným útvarom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zadržala dve osoby. Osoby sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy formou spolupáchateľstva v štádiu prípravy," povedal hovorca policajného prezídia Martin Wäldl

Niekdajší údajný boss východoslovenského podsvetia Okoličány bol neprávoplatne odsúdený Špecializovaným súdom na doživotie, proti ktorému sa odvolal. Vo veci odvolania rozhoduje Najvyšší sud.

TV JOJ v súvislosti s touto informáciou získala názor aj osoby z prostredia Okoličányho, ktorá tvrdí, že ide o účelové obvinenie, ktoré má iba jediný cieľ - držať Okoličányho vo väzbe, aby v prípade rozhodnutia Najvyššieho súdu vo veci doživotia, neutiekol a mohol byť dodaný do výkonu trestu. 

Viac informácií sa dozviete v KRIMI o 19:00.

Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy