Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kauza slovensko-arabských manželov pokračuje: Matka sa bojí únosu
Zdielať na

Kauza slovensko-arabských manželov pokračuje: Matka sa bojí únosu

BRATISLAVA / Žena, ktorú údajne roky týral manžel saudsko-arabského pôvodu podala zo strachu o bezpečnosť svojho staršieho dieťaťa ďalší podnet na políciu. Obáva sa, že jej dieťa unesú a budú ju vydierať. Údajne to súvisí s jej obvineným manželom. Jeho advokát sa k prípadu stále nevyjadruje.

V rozhovore, ktorý má k dispozícií TV JOJ žena uviedla, že najbližšie okolie jej manžela vyvíja na ňu nátlak a kontaktovali ju osoby, ktoré pozná a má z nich obavy, že ju budú vydierať, Motívom má byť to, že manžel je vo väzbe a len ona to dokáže zvrátiť. Žena podala podnet, ktorý preveruje polícia.

"Trestné oznámenie vo veci trestného činu vydieračského únosu sme prijali a v súčastnosti sa ním zaoberá krajské riaditeľstvo policajného zboru v Bratislave. Vec je v súčasnej dobe v štádiu preverovania, po vykovaní potrebných úkonov vyšetrovateľ rozhodne o ďalšom postupe vo veci," povedal bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff.

V mieste, kde sa nachádza žena s deťmi je pre ich bezpečnosť zvýšená hliadková činnosť polície. "V predmetnej trestnej veci prebieha vyšetrovanie. Znalecké dokazovanie aj výsluchy svedkov. Preto sa nebudeme bližšie vyjadrovať. Obvinený je naďalej vo väzbe," píše sa v stanovisku Krajskej prokuratúry v Bratislave.

TV JOJ z prostredia štátnych úradov zistila, že o deti sa zaujíma Saudská Arábia. Ambasáda chce deti vidieť a preveriť v akom sú zdravotnom stave, ako sa im darí na mieste, kde ich aktuálne slovenské úrady ukrývajú. "O tomto prípade vieme, ale verejne ho komentovať nebudeme z dvoch dôvodov, jednak nespadá do kompetencie nášho rezortu a po druhé ide o našich občanov, kde treba zachovať ochranu osobných údajov aj ich súkromie," vysvetlil hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Stano.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy