Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícii utiekol duševne chorý muž
Zdielať na

Polícii utiekol duševne chorý muž

GAJARY / Polícii v Gajaroch, v malackom okrese, utiekol mladík s duševnou poruchou. Podarilo sa mu krátko po tom, ako ho zaistili a predviedli na policajnú stanicu. Hliadka ho zaistila, aby si sám neublížil a ani svojmu okoliu. Teraz čelí disciplinárnemu konaniu. Muža policajti našli až na druhý deň. O prípade je informovaný aj prezident policajného zboru.

Podľa zdroja TV JOJ, políciu privolal otec mladého muža. Údajne sa správal dezorientovane, mal bludy a samovražedné sklony. Pre jeho zdravotný stav policajti privolali záchranárov. Záchranári ho stihli prezrieť, no do sanitky ho už nedostali. Utiekol.

“Tridsaťjedenročný muž bol ošetrený s diagnózou duševná porucha a nebol prevezený do nemocnie,“ hovorí Boris Chmel, hovorca záchranárov.

Podľa zdroja TVJOJ celý postup privolanej policajnej hliadky nie je v poriadku už od okamihu, ako mladíka naložili do auta.

V prípade sa vynárajú otázky: Napriek zistenému stavu osobu nezabezpečili pred útekom? Nespísali okamžite záznam o zaistení osoby? O zaistení osoby nikoho ďalšieho neinformovali?

 Duševne chorý

O tom, že zaistili chlapa s duševnou poruchou sa kompetentní policajti dozvedeli až vtedy, keď mladík hliadke utiekol a tá musela o pomoc žiadať psovodov, motorizovanú jednotku a všetky okresné policajné hliadky.

 Vyšetrovanie prípadu

Polícii 31 ročný Ľuboš nakoniec unikal viac ako 12 hodín počas ktorých sa našťastie nikomu nič nestalo.  Na druhý deň ráno sa vrátil domov kam si poň prišla opäť policajti. Tí ho previezli do nemocnice v Malackách v ktorej lekári skonštatoval, že hospitalizácia nie je potrebná. Ak policajti z Gajar zlyhali, o prípadnom treste rozhodne krajský šéf bratislavskej polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy