Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Boj o Marca pokračuje, chcú ho starí rodičia
Zdielať na

Boj o Marca pokračuje, chcú ho starí rodičia

ŽIAR NAD HRONOM / Známy prípad malého Marca z obce Brehy v pondelok pokračoval na Okresnom súde v Žiari nad Hronom. Chlapca ešte v máji odviedli proti jeho vôli priamo z triedy a odvtedy žije vo Švajčiarsku s matkou.

Známe video sedemročného Marca spustilo mediálne známu kauzu v máji tohto roku. Proti jeho chlapca vôli odviedol z vyučovania vyšší súdny úradník v sprievode jeho matky.

Zúfalí starí rodičia

​Marco je už niekoľko mesiacov vo Švajčiarsku, kde žije a pracuje jeho matka. Starí rodičia bojujú o jeho návrat späť na Slovensko. Tvrdia, že sa o chlapca starali od narodenia. Jeho matka o neho nemala javiť záujem.

O Marca bojujú jeho starí rodičia, u ktorých vyrastal, kým bola matka v zahraničí.

Pozrite si video zo školy, z ktorej odvliekli Marca počas vyučovania:

​Zanedbáva syna?

Na okresnom súde sa starí rodičia snažia obmedziť rodičovské práva. Marcova matka prišla na pojednávanie v sprievode obhajkyne. Proces odmietla komentovať.

Stará mama tvrdí, že Marcova matka zanedbáva vo Švajčiarsku synov zdravotný stav. O prípad sa zaujíma aj komisárka pre zdravotne postihnutých.

​Súdu chýbajú dokumenty, ktoré zo švajčiarskych úradov oficiálne doteraz na súd neprišli. Budú môcť pokračovať po doručení lekárskych posudkov a záznamov.

Súvisiace články