Jasno
12°
Bratislava
Slovenka získala štipendium na prestížnej škole, záujemcovia boli z celého sveta
Zdielať na

Slovenka získala štipendium na prestížnej škole, záujemcovia boli z celého sveta

BRATISLAVA / V Bratislave sa otvára Francúzska vysoká škola módy a obchodu. Je určená skôr pre solventných, ročné školné tam totiž stojí takmer 8 000 eur. Škola preto dala možnosť mladým ľuďom získať štúdium zadarmo. Z 58 záujemcov z celého sveta sa ho podarilo získať mladej Slovenke.

Petra Špaková je 19-ročná absolventka gymnázia. "Som si vylepšila topánky na stužkovú, poprilepovala kamienky," hovorí o svojom výtvore Petra. 

Príležitosť prišla práve teraz, keď Petra mohla zabojovať o trojročné štipendium na prestížnej francúzskej škole, ktorá otvára prvý ročník v Bratislave. "Potrebovali vypracovať projekt na tému Paríž v Bratislave, ktorý im dáva širokú voľbu spracovania," informuje akademická riaditeľka Silvia Padeková.

Eiffelovka s Bratislavským hradom

Petra vytvorila tričko s francúzskym a slovenským motívom. Porotu najviac zaujalo je použitie červenej, modrej a bielej farby, ktoré sú typické pre Slovensko ako Francúzsko. Ako aj spojenie slovenského módneho folklóru s jednoduchosťou a francúzskou eleganciou.

"Jednoznačne má talent. Keďže vieme, že to nestačí, tak sme sa rozhodli dať jej štipendium a možnosť rozvinúť svoj talent tam, kde ho bude potrebovať," povedal Daniel Wertel, zakladateľ MOD'SPE PARIS.

Študenti sa v škole nebudú učiť iba teóriu. V rámci duálneho vzdelávania ich čaká aj trojmesačná prax.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy