Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Andrej Danko si vypočul len Hrnčiara, Nicholsonovú stále neprijal
Zdielať na

Andrej Danko si vypočul len Hrnčiara, Nicholsonovú stále neprijal

BRATISLAVA / Konflikt vo vedení parlamentu vznikol potom, keď Lucia Nicholsonová otvorila schôdzu o odvolávaní premiéra Roberta Fica. Šéf Andrej Danko vtedy avizoval, že si ju aj kolegu Andreja Hrnčiara pozve na koberček.

"Určite si musíme vypočuť predsedajúceho, ktorým bol Andrej Hrnčiar. Ja vidím absolútnu svojvôľu podpredsedníčky," povedal predseda parlamentu Andrej Danko.

"Mne je to úprimne veľmi ľúto, lebo veľmi ťažko sa mi bude spolupracovať po týchto udalostiach," konštatovala Lucia Nicholsonová.

Len s Hrnčiarom

Zatiaľ Andrej Danko hovoril len s koaličným aktérom tejto kauzy. "Stretol som sa s predsedom národnej rady hneď na druhý deň. Celú situáciu som mu opísal tak, ako sa skutočne stala a teda je informovaný," uviedol Andrej Hrnčiar.

"Odkedy vypustil túto informáciu, ja sa proaktívne snažím k nemu dostať, ale zatiaľ sa mi to nepodarilo," skonštatovala Nicholsonová.

Kedy sa Andrej Danko stretne s Luciou Nicholsonovou, nie je zatiaľ jasné. Tento týždeň je predseda parlamentu mimo Slovenska.

Každý má svoju pravdu

"Predseda Andrej Danko ešte neurčil termín stretnutia s Luciou Nicholsonovou," informovala hovorkyňa národnej rady Eva Kliská.

"Postupovali sme v súlade s našou dohodou tak, ako to bolo vždy," tvrdí Nicholsonová. "Nedohodli sme sa, klamala," kontruje Hrnčiar.

Andrej Hrnčiar sa odvtedy so svojou kolegyňou nestretol. "Ak sa s ňou stretnem, tak za prítomnosti iných osôb. Rozhovor medzi štyrmi očami ona prekrútila a klamala," tvrdí.

Ako poslanec, tak jeho kolegyňa priznávajú, že otvorenie rokovania a následný konflikt poznačil ich vzťahy a ani jeden si nevie predstaviť, ako budú ďalej spolupracovať.

Andrej Danko si vypočul len Hrnčiara, Nicholsonovú stále neprijal, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy