Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pri Lučenci sa stratilo tridsať oviec, všetky sú očipované
Zdielať na

Pri Lučenci sa stratilo tridsať oviec, všetky sú očipované

RATKA / V okrese Lučenec hľadajú 30 ovečiek. Zvieratá zmizli pri zaháňaní z paše. Nie je teda vylúčené, že za ich stratou stoja zlodeji. Poľnohospodári vyčíslili škodu na 1500 eur.

Ovce zamestnanci dvakrát denne doja a práve pri tejto činnosti zamestnanci zistili, že do ovčína sa nevrátili všetky ovce. "Spočítali sme si to a prišli sme na to, že chýba 30 ovečiek," povedal jeden zo zamestnancov. Potvrdila to aj následná inventúra.

Ovce troch druhov plemien vo veku tri až desať rokov sa podľa pastiera vyplašili pri zháňaní z paše do ovčína. Je však neobvyklé, že sa od stáda oddelilo až tridsať ovečiek. "Možno bola v cente nejaká prekážka," uvažuje majiteľka poškodenej firmy.

V okolí ich nenašli

Je možné, že zmiznutie má na svedomí iná osoba. Do úvahy pripadá aj možnosť, že si zatúlané zvieratá niekto privlastnil. Nikde v okolí ich totiž nenašli.

"Polícia vo Fiľakove začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veči prečinu zatajenia veci," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Všetky hľadané ovečky sú však podľa zákona označené. V ušiach majú dve plastové značky, prípadne sú očipované. "Uvítala by som keby nám niekto z okolia pomohol," dodala majiteľka firmy.

Zdielať na

Najčítanejšie správy