Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Olympiáda sa už začala. Na bratislavskej Magio pláži
Zdielať na

Olympiáda sa už začala. Na bratislavskej Magio pláži

BRATISLAVA / Na bratislavskom Tyršovom nábreží sa športovalo. Deti tu mali svoj Olympijský deň. Podporiť ich prišli aj naši olympijskí medailisti, Martina Moravcová a Michal Martikán.

Dvojnásobná strieborná medailistka Olympijských hier v Sydney Martina Moravcová si užívala teplé počasie, s radosťou rozdávala autogramy. "Je to príjemný relax," povedala plavkyňa.

Deti si mohli vyskúšať rôzne atletické disciplíny, ako aj zabehnúť štafetu. "Zacvičiť si môžeme iba na telesnej. Sme teda radi, že sa to dá aj takto," tvrdili svorne. 

"Naša pláž je hlavne o športe a aj vďaka partnerstvu s olympijským výborom tu môžeme robiť takéto akcie," vysvetlil hovorca Slovak Telekom Martin Vidan.

Martikán bol poctený

Olympijskú štafetu Rio 2016 odovzdal spolu s Martinou Moravcovou vôbec prvý slovenský olympijský víťaz Michal Martikán. "Je to pre mňa určite veľká pocta a som rád, že som tu dnes mohol byť s toľkými deťmi, ktoré si prišli zašportovať," povedal.

Hry XXXI. olympiády sa budú konať od 5. augusta 2016 do 21. augusta 2016. Hosťujúce mesto bolo vybrané na 13. olympijskom kongrese, 2. októbra 2009 v dánskom hlavnom meste Kodaň. Stalo sa ním Rio de Janeiro. Tieto hry budú prvé olympijské hry v Južnej Amerike. 

Zdielať na