Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Silný vietor lámal stromy na severe a východe Slovenska
Zdielať na

Silný vietor lámal stromy na severe a východe Slovenska

ŽILINA, POPRAD / Silný vietor od rána lámal stromy na Liptove, Hornej Orave aj v okolí Žiliny. Popadané stromy komplikovali dopravu pod Strečnom, vo Vrátnej a Demänovskej doline a tiež pri Oravskej priehrade.

Podľa informácií z krajského operačného strediska pred deviatou ráno vyrážali hasiči do Tiesňav, kde v úzkom úseku medzi skalami popadalo niekoľko stromov a blokovali hlavnú cestu do Vrátnej doliny. Zasahovali aj na hlavnom ťahu pod Strečnom, kde jeden spadnutý strom blokoval premávku.

Kyslíkový zásobník

V Trstenej spadol strom na kyslíkový zásobník pri vjazde do nemocnice. "Hasiči odstraňovali spadnuté stromy prevažne z cestných komunikácií, ale strom spadol aj na zásobník s kyslíkom v nemocnici v Trstenej, v liptovskomikulášskej mestskej časti Okoličné spadol na cestu stĺp, v obci Ochodnica strom poškodil elektrické vedenie a v Liptovskom Hrádku vietor odtrhol plechovú strechu z rodinného domu,“ uviedla žilinská krajská hovorkyňa hasičov Miroslava Ondrichová.

Hasiči odstraňovali polámané stromy aj v Demänovskej doline pri hoteli Chopok, kde bola cesta neprejazdná. O pol desiatej vyrážali hasiči aj do Slanickej osady pri Oravskej priehrade, kde vietor zhodil strom na hlavnú cestu.

Dvadsaťmetrový strom

Hasiči v Žilinskom kraji museli doposiaľ zasahovať 17-krát. Niekoľko hodín komplikovalo dopravu spiľovanie storočnej lipy v Oravskom Podzámku. Silný vietor zvalil dvadsaťmetrový strom na bytovku a urobil dieru v streche, nikto sa nezranil. Hasiči museli povolať na pomoc žeriav.

Hasiči si museli poradiť s popadanými stromami aj vo viacerých okresoch východného Slovenska. "Nie je to však nič vážne, všetko bez zranenia, najviac sme zasahovali v okresoch Prešov, Kežmarok a Poprad, ale aj v okolí Tatier a priebežne aj inde," uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy