Skoro jasno
15°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Katarína: V detskej ozdravovni nemajú ďaleko od šikany
Zdielať na

Katarína: V detskej ozdravovni nemajú ďaleko od šikany

ŽELEZNÔ / Katarína tvrdí, že sa v ozdravovni v Železnôm v Nízkych Tatrách stala svedkom neprimeraného zaobchádzania s deťmi, hraničiacim so šikanou. Riaditeľ ozdravovne si stojí za svojimi zamestnankyňami a obvinenia odmieta.

"Berú im jedlo, keď im spadne príbor, každú chvíľu dáke dieťa stálo v kúte, za banalitu. Napríklad 4-ročný chlapček si grgol, dali ho do kúta, každú chvíľu po nich vrieskali, no chovanie pod úroveň," opisuje situáciu nespokojná mama Katarína.

"Myslíte si, že keby to tu bolo tak, ako opísala tá pani, že by sem rodičia dávali svoje deti? Ročne sa tu odlieči 800 až 900 detí, som tu šiesty rok a toto je prvý konflikt," hovorí riaditeľ DO Železnô Ján Kuska.

Jeden podnet

Slová riaditeľa potvrdili aj na ministerstve zdravotníctva. Za ostatné tri roky riešili síce jeden podnet týkajúci sa tohto zariadenia, išlo však o spôsob odmeňovania zamestnancov.

"Podnet podala bývalá zamestnankyňa , ktorá poukazovala na viaceré negatíva. MZ situáciu preverilo a nezistilo vtedy žiadne pochybenia," povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Stanislava Pondelová.

Detská ombudsmanka

Katarína strávila v ozdravovni spolu so svojím synom 21 dní. O tom, čoho sa tu stala svedkom, už napísala aj detskej ombudsmanke. "Samozrejme, že si stojím za svojimi zamestnankyňami a naozaj si neviem vysvetliť správanie tejto pani," hovorí riaditeľ Kuska. "Nevidím v tom význam, že to je nejaká ozdravovňa, podľa mňa to tam je akurát nejaká šikana detí," uviedla Katarína.

"Podnet sme pre závažnosť jeho obsahu postúpili ÚPSVaR v Žiline ako aj etickej komisii slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek. Podnet podávame aj na generálnu prokuratúru pre podozrenie zo spáchania trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby," informuje Pondelová.

Téme sa venuje redaktorka Veronika Daubnerová:

Najčítanejšie správy