Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V Hriňovej zhorela drevenica, zahynula v nej dôchodkyňa
Zdielať na

V Hriňovej zhorela drevenica, zahynula v nej dôchodkyňa

HRIŇOVÁ / V Hriňovej do tla zhorela drevenica na samote, v ktorej prespávala 87-ročná žena. Na chalupu dôchodkyňu priviezli jej príbuzní. V pondelok ráno z drevenice zostala iba kopa popola. Zhorela skôr, ako stihli zasiahnuť dobrovoľníci a hasiči. Starenka bola údajne v čase požiaru vo vnútri.

Osemdesiatsedemročná dôchodkyňa z Bratislavy trávila na chalupe v Hriňovej voľné dni. Na víkend ju sem priviezli príbuzní.

Veľké plamene šľahajúce z drevenice si všimli nadránom susedia. Rýchlo zalarmovali miestnych dobrovoľníkov z Hriňovej. Chalupa postavená z dreva horela ako fakľa.

Expertíza DNA

Aj napriek snahe dobrovoľníkov a hasičov požiar uhasiť nedokázali. Policajti prehľadávali zhorenisko, 87-ročnú dôchodkyňu, ktorá vnútri spala, nevedeli nájsť.

Podľa susedov sa pani pohybovala iba s pomocou opornej palice, von sa jej zrejme dostať nepodarilo. V zhruba 40 centimetrovej vrstve popola našli policajti biologický materiál, ktorý poslali na expertízu DNA.

Piecka

Požiar zrejme vznikol od piecky, ktorej komín bol vyvedený iba nad strop a nie na strechu chaty. Už aj v minulosti spôsobil práve tento komín požiar strechy. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Na mieste bola redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy