Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pred domom bývalej manželky Braňa Mojseja explodoval výbušný systém
Zdielať na

Pred domom bývalej manželky Braňa Mojseja explodoval výbušný systém

NIŽNÁ HUTKA / Pred domom exmanželky Braňa Mojseja v Nižnej Hutke v noci ktosi odpálil nástražný výbušný systém. Braňo Mojsej mladší, ktorý býva s mamou si myslí, že ich niekto chcel zastrašiť.

Výbuch nastal asi polhodinu pred polnocou a poškodil okno na prízemí. Rodina tvrdo spala, zobudili ich až susedia. V dome býva exmanželka Braňa Mojseja a ich spoločný syn.

Preskočil plot

Páchateľ zrejme preskočil plot a výbušný systém uložil k oknu na prízemí. Zobudili sa až na príchod susedov, ktorí počuli ranu a privolali policajtov.

"Po príjazde na miesto bolo zistené zadymenie v kotolni, poškodené okno a parapet," informuje hovorca policajného zboru Tomáš Berzetei.

Braňo Mojsej mladší si takýto útok nevie vysvetliť, podľa jeho slov nemá ani on, ani jeho matka s nikým žiadne spory.

Pátrajú po páchateľovi

Na miesto dorazili všetky záchranné zložky, nikomu sa nič nestalo. Kriminalistickí technici niekoľko hodín zaisťovali stopy, okolie domu uzavreli policajnými páskami. Prípadom sa zaoberajú vyšetrovatelia, ktorí pátrajú po páchateľovi.

"V tejto súvislosti vyšetrovateľ policajného zboru začal trestné stíhanie pre trestné činy nedovoleného ozbrojovania, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Mésarová.

Na sídla rodiny Mojsejovcov zaútočili už niekoľkokrát. Výbušniny explodovali v apartmáne v Tatranskej Lomnici i na dvore domu, kde býva košická podnikateľka spolu s rodinou svojej sestry a rodičmi. Pri výbuchoch sa ani vtedy nikto nezranil.

Na mieste bola redaktorka Janette Rákošová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy