Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Na juhu Slovenska je povodňová situácia
Zdielať na

Na juhu Slovenska je povodňová situácia

VEĽKÝ KRTÍŠ, LUČENEC / Na juhu stredného Slovenska vydali výstrahu 2.stupňa pred povodňami. Prší tu už neustále niekoľko hodín. Pre pretrvávajúci dážď meteorológovia predpokladajú aj vzostup hladín vodných tokov.

V súvislosti s povodňovou aktivitou v južných okresoch Banskobystrického kraja prijalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici opatrenia k zabezpečeniu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Polícia monitoruje situáciu na cestách a zabezpečuje spoluprácu s Hasičským a záchranným zborom a správcami komunikácií.

Polícia sa preto obracia na motoristov, aby v rizikových úsekoch jazdili opatrne a dodržiavali pravidlá cestnej premávky.

Vyliaty Ipeľ

Pri obciach Vrbovka a Kiarov sa vyliala rieka Ipeľ, ktorá zaplavila polia, voda sa blíži smerom ku ceste. V obci Prša v Lučeneckom okrese hrozí vyliatie sútoku rieky Suchá a Belianskeho potoka. V súvislosti s povodňovou aktivitou prijala opatrenia aj polícia, ktorá žiada vodičov, aby rešpektovali dopravné značky ako aj pokyny policajtov.

V týchto úsekoch môže byť obmedzená cestná premávka dopravným značením, podľa stavu ohrozenia môžu byť niektoré úseky aj uzavreté a premávka presmerovaná. Podľa informácií zo stránky Slovenského hydrometeorologického ústavu je II. stupeň povodňovej aktivity vyhlásený v okresoch Veľký Krtíš a Lučenec.

Vzostup hladín

Hladiny tokov v ostatných južných okresoch kraja sú zatiaľ na úrovni I. povodňového stupňa. Podľa prognózy môže dôjsť na miestach s intenzívnymi zrážkami k výraznému vzostupu vodných hladín a k zvýšeniu stupňov povodňovej aktivity.

Z kritického miesta volala redaktorka Edita Hutková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy