Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Lipšic dostal obálku s bielym práškom, ide do nemocnice
Zdielať na

Lipšic dostal obálku s bielym práškom, ide do nemocnice

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Poslancovi národnej rady a predsedovi hnutia NOVA Danielovi Lipšicovi doručili v piatok domov biely prášok s výhražným listom.

Agentúre SITA informáciu potvrdil podpredseda hnutia Gábor Grendel. V liste je napísané, aby Lipšic zdochol aj s deťmi. V bydlisku politika zasahujú policajti aj hasiči.

Lipšica spolu s manželkou berú na vyšetrenie do nemocnice. Dieťa, ktoré bolo v tom čase doma, s obálkou do kontaktu neprišlo. "Nech celá rodina včetne detí do roka zdochne na rakovinu," malo sa písať v liste.

Obálku otvorila manželka

Obálku ráno otvorila Lipšicova manželka. V bydlisku politika zasahujú policajti aj hasiči. Biely prášok zobrali na expertízu. Dieťa, ktoré bolo v tom čase doma, s obálkou do kontaktu neprišlo.

Lipšic pre agentúru SITA povedal, že už si zvykol na rôzne vyhrážky v minulosti. "Nikdy som to nezverejňoval, pretože pes, ktorý breše, nehryzie. Ak to posielajú domov, kde bývam s rodinou a s vyhrážkou, aby mi deti do roka zomreli, to nestrpím. Keď si to chcú vybaviť so mnou, nech sa páči,“ vyhlásil Lipšic.

Antrax zatiaľ vylúčený

Krajské policajné riaditeľstvo už má predbežné výsledky z Úradu verejného zdravotníctva. V správe je uvedené, že doterajšia analýza zaistenej látky prítomnosť antraxu nedokázala. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave I. začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy," uviedla hovorkyňa bratislavských krajských policajtov Martina Kredatusová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy