Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Politický rok 2014. Leto poznačila nahrávka Igora Matoviča
Zdielať na

Politický rok 2014. Leto poznačila nahrávka Igora Matoviča

BRATISLAVA / Prinášame ďalšiu rekapituláciou slovenského politického života. Ani politické leto veru nebolo v roku 2014 nudné. Od istého času sa politici nechcú osamote rozprávať s Igorom Matovičom. Dôvodom je nahrávka jeho rozhovoru s vtedajším prezidentským kandidátom Radoslavom Procházkom. V závere tohto roka dokonca na jej základe prokurátor začal voči Procházkovi trestné stíhanie.

Po skončení europarlamentných volieb vytiahol Igor Matovič informáciu, že Radoslav Procházka chcel za kampaň v jeho regionálnych novinách platiť na drevo a ušetriť a okrem toho nehovorí pravdu ani o tom, koľko oficiálne stála jeho prezidentská kampaň.

"Mám nahrávku hlasu Radoslava Procházku," povedal pred zverejnením Matovič. Presne 22. júla sa zostrihaná nahrávka ocitla na internete. "Je to môj hlas, hrdo sa k nemu hlásim a moje vyjadrenia sú tam celkom zručne zostrihané," odpovedal Procházka.

Zlodejiny

Prokuratúra začala vec prešetrovať a neskôr to skončilo na Národnej kriminálnej agentúre. Tá nakoniec trestné stíhanie zastavila, prokuratúra tvrdila, že pre vlastné pochybenie. Druhého decembra prišiel zlom. Prokuratúra sama začala trestné stíhanie, konkrétne voči Radoslavovi Procházkovi.

Telefón aj s nahrávkou má vyšetrovateľ a Matovič trvá na to, že sa s nahrávkou nijako nehral a dnes by spravil to, čo pred polrokom. "Osobne si myslím, že nie je správne zatvárať si oči pred zlodejinami ktoréhokoľvek politika, či je modrý a či červený," povedal Procházka.

Extra trieda

Niektorí ale za aktivitou Igora Matoviča vidia klesajúce preferencie po tom, čo na scénu vstúpila Procházkova strana Sieť. "Matovič urobil sebazáchovnú operáciu, treba povedať, že v tomto sa vyzná, v tomto je extra trieda," dodáva politický komentátor Marián Leško.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy