Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spory na lyžiarskom zväze. Prezidentka asociácie odstúpila
Zdielať na

Spory na lyžiarskom zväze. Prezidentka asociácie odstúpila

KREMNICA / To, čo sa teraz deje v slovenskej lyžiarskej asociácií, už nezaujíma iba lyžiarov. Potvrdilo sa to v Kremnici, kde rokovali delegáti asociácie a bolo to tam poriadne dusné.

Hlasné prejavy nesúhlasu a poriadne dusná atmosféra. Takto to vyzeralo na konferencii lyžiarskych funkcionárov. Práve vnútorné nezhody a nedodržiavanie stanov mali byť dôvodom prečo pred pár týždňami odstúpila aj prezidentka asociácie.

"Ja si nemyslím, že toto si tí ľudia, ktorí niečo tvoria na tých kopcoch, zaslúžia. Takéto frašky, čo predvádzame pred spoločnosťou," tvrdí bývalá prezidentka asociácie Janka Gantnerová.

Rodinkárstvo

Výber delegátov, ktorí schvaľovali napríklad aj nové stanovy, nebol po chuti viacerým členom asociácie. Tvrdia, že ich výber nebol transparentní, hovorilo sa dokonca o rodinkárstve. Sú sklamaní z toho, že vedenie asociácie podľa nich presadzuje svoje osobné záujmy.

"Nebolo mi to vôbec doručené, oni ani nevedia, čo vlastne prijali. Delegáti boli vyberaní svojvoľne," myslí si člen asociácie Patrik Kolesár. "Nesúhlasím, že to bola fraška, každý dostal tie stanovy a mohol sa s tým oboznámiť," hovorí podpredseda asociácie Marián Mersich.

Proti svojim

Práve ľudia okolo našich špičkových lyžiarov sú z konania asociácie viac ako rozčarovaní. Tvrdia, že neplní svoju úlohu. Miesto podpory ich talentov, im hádžu polená pod nohy. O finančnej pomoci vraj nemôže byť ani reči.

"Je to smutné, že tí, čo majú byť za nás, sú vlastne proti nám," povedala matka lyžiara Adama Žampu, Slávka. Delegáti si zvolili aj nového prezidenta. O tom, čo presne chce v asociácii zmeniť, nič konkrétne nepovedal. Vraj až po hĺbkovej analýze. Krátko po zvolení sedel vzadu miestnosti, k stolu kde bolo vedenie sa neposadil.

"Keď sa tá nervózna atmosféra utrasie, tak potom sa ujmem novej funkcie," povedal nový riaditeľ František Repka. Ešte sa funkcie ani poriadne neujal a už sa objavili hlasy, ktoré spochybňujú voľby. Minimálne 4 členovia potvrdili, že pripravujú podanie predbežného opatrenia na súde.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy