Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Banskú Bystricu a Oravu potrápila búrka
Zdielať na

Banskú Bystricu a Oravu potrápila búrka

BANSKÁ BYSTRICA/ORAVA / Slovensko v noci zo stredy na štvrtok bičovali búrky. Nočná smršť s mimoriadne silným vetrom sa prehnala okolím Banskej Bystrice. Nespali ani ľudia na Orave.

V okolí Banskej Bystrice zasahovalo v teréne viac ako šesťdesiat hasičov. Neodstraňovali len popadané stromy. Priamo v meste sa zrútil vysielač na streche paneláku. Rodinám, ktoré bývajú na najvyššom poschodí sa do bytov začala valiť voda.

Byt na ôsmom poschodí tak zakrátko doslova plával. Podľa majiteľa bytu, do izby mu natiekli tisíce litrov vody. Lejak bol intenzívny a majitelia bytov boli celú noc na nohách a vylievali vodu.

Na streche ráno zasahovali robotníci, ktorí strechu zakrývali a opravovali škodu. Niekoľko tonový vysielač bude musieť zdvihnúť špeciálny žeriav.

Poriadna búrka sa prehnala aj Oravou. Zasiahla najmä dedinku Jasenovú. Voda zaliala ulice, dokonca aj domácnosti. Pre padnutý strom ostali niektoré z nich bez elektrického prúdu.

"V priebehu pätnástich až dvadsiatich minút urobilo paseku v našej obci. Zlomilo obrovskú brezu a spadla na elektrické vedenie," opisuje situáciu starosta Jasenovej Raymund Bradík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy