Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Prezident Kiska vymenoval nových veľvyslancov
Zdielať na

Prezident Kiska vymenoval nových veľvyslancov

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska v stredu vymenoval piatich nových veľvyslancov, medzi nimi aj hovorcu ministerstva zahraničných vecí Borisa Gandela, ktorý pôjde do Dánska. V Kodani Gandel nahradí Radomíra Boháča, ktorý je na svojom poste od roku 2011.

Boris Gandel je hovorcom ministra Miroslava Lajčáka od apríla 2012. Má však aj skúsenosti s prácou na veľvyslanectve. V minulosti pôsobil štyri roky ako zástupca veľvyslanca v Prahe, niekoľko rokov strávil aj na ambasáde v Rusku.

Kto bude novým hovorcom rezortu diplomacie, Gandel ešte neprezradil. "To je predčasná otázka. Určite rezort zverejní meno včas," povedal.

Zmeny nastanú aj na veľvyslanectve v Berne, kde po štyroch rokoch končí Ján Foltín. Novou veľvyslankyňou vo Švajčiarskej konfederácii a Lichtenštajnskom kniežatstve sa stane Andrea Elscheková-Matisová, ktorá v minulosti zastávala funkciu vedúcej Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Do Fínska odchádza Tibor Králik, vedením ambasády bol doteraz poverený Miloslav Beňačka. Novým veľvyslancom v Kórejskej republike bude Milan Lajčiak, ktorý nahradí Dušana Bellu. V Kuvajte končí Ivan Lančarič. Prezident na jeho miesto vymenoval Pavla Svetíka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy