Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Znečistené pieskoviská. Toto je riešenie úradníkov
Zdielať na

Znečistené pieskoviská. Toto je riešenie úradníkov

BRATISLAVA / Skôr než sa vaše dieťa začne hrať na detskom ihrisku, je dobré skontrolovať či sa v piesku nepovaľujú psie výkaly alebo injekčné striekačky. Ak je znečistené už na prvý pohľad, je možné, že je zdrojom chorôb a parazitov a mali by ste na to upozorniť hygienikov. Tí už vedia, čo robiť.

O údržbu sa starajú mestské časti

Čistenie detského ihriska nie je lacná záležitosť, podľa našich informácií, len výmena piesku stojí približne 250 eur. Oprava tohto ihriska však mestský rozpočet nezaťaží.

"Náklady si budeme žiadať refundovať od vlády," vysvetľuje hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrássy. O údržbu detských ihrísk sa starajú mestské časti. Najmä teraz počas prázdin sa stanú často navštevovanými miestami oddychu.

Výmena piesku? Každé 2 týždne

Aby sa nezmenili na džungľu a semenisko najrôznejšich chorôb, pravidelne ich kontrolujú hygienici. "Zo zákona majú mestské časti povinnosť vymieňať piesok každé 2 týždne, poliať vodou," informuje Jana Janechová z odboru hygieny ÚVZ SR.

Detské ihriská sú častým útočiskom narkomanov či bezdomovcov. Ak už na prvý pohľad vidieť, že je ihrisko zanedbané, radšej sa mu vyhnite a upozornite hygienikov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy