Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Malá Anička v brlohu bezdomovcov. Stáva sa pasívnou fajčiarkou
Zdielať na

Malá Anička v brlohu bezdomovcov. Stáva sa pasívnou fajčiarkou

BRATISLAVA / V noci bol náš reportér Rasťo Striško preveriť informácie, ktoré sme dostali od jedného diváka. V opustenej záhradnej chatke v lesoch pri Bratislave vraj žije mladá žena so 6-mesačným dieťatkom v otrasných podmienkach. A naozaj to bolo tak! Na odľahlom mieste našiel náš reportér malú Aničku s jej matkou a niekoľkými bezdomovcami.

V sprievode polície našiel náš televízny štáb malú Aničku v unimobunke v absolútne nehygienických podmienkach. Žije tu s matkou dlhší čas bez teplej vody, bez elektriny, spolu s ďalšími bezdomovcami. Má iba 6 mesiacov a zrejme je už pasívnym fajčiarom, čo ale matke neprekáža.

Napriek zlej hygiéne  bolo dieťa v dobrom zdravotnom stave

Dieťa privolaná záchranná služba po prvotnej prehliadke zobrala do nemocnice. Tam lekári zistili, že Anička je vo veľmi dobrom stave. Podľa ich vyjadrení je zaujímavé, ako matka dokázala v takýchto podmienkach mať dievčatko obstarané. Napriek tomu polícia kontaktovala sociálnu kuratela, ktorá okamžite prišla do nemocnice a začala robiť všetky opatrenia pre ochranu dieťaťa. A to preto, že dieťa nebolo v registri obyvateľstva a nemalo ani vydaný rodný list. Od okamihu, ako matka opustila štátnu pôrodnicu, úradníci prestali mať Aničku pod kontrolou. 

Matka lekársku starostlivosť zanedbávala

Za šesť mesiacov života Anička nebola ani raz u detského lekára, nemala jediné zákonnom povinné očkovanie. Včera ráno mala šťastie, lebo všetci urobili to, čo mali, včas a správne! Vďaka zasahujúcim policajtom sa dostala z prostredia, ktoré pre dieťa bolo nebezpečné. Sociálna kuratela bleskovo zakročila a vykonala ochranu dieťaťa. Krátko po piatej hodine ráno ho jej pracovníčka z nemocnice odniesla do náhradnej starostlivosti. Na čas, dokedy jej mama pripraví všetko tak, aby mohli byť opäť spolu.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy