Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Panely pred vchodom. Ľubomír chodí do kancelárie cez okno
Zdielať na

Panely pred vchodom. Ľubomír chodí do kancelárie cez okno

Ďalšia panelová kauza na východnom Slovensku. Tentoraz sa svoje spory rozhodli betónovými panelmi riešiť podnikatelia v Sabinove. Jeden z nich si panely našiel priamo pred vchodom do budovy. Do kancelárie sa teraz môže dostať iba cez okno.

Chýbajúca prístupová cesta

Pán Ľubomír začal mať problémy po tom, čo sa dobrovoľne rozhodol dať svoju firmu do likvidácie, čo bolo asi pred rokom. Likvidátorka, ktorú oslovil, predala novému majiteľovi celý areál okrem jednej budovy.

Tá ostala teda pôvodnému majiteľovi, avšak bez prístupovej cesty. "Predal sa kompletne pozemok okolo budovy a ostal iba pozemok pod budovou a budova," povedal majiteľ likvidovanej firmy Ľubomír Kušnír.

Predaj pod cenu

Podľa slov pána Ľubomíra likvidátorka navyše predala tento areál výrazne pod cenu, akou pozemok ohodnotil znalec. "Ten predaj bol špekulatívny, bol jednoznačne šitý na mieru tomu, kto kúpil tento areál, lebo nikto nekúpi budovu, ku ktorej nemá prístup," uviedol.

Stroje zmizli

Akoby toho nebolo málo, sabinovský podnikateľ pri predaji údajne prišiel aj o ďalšie veci, a to priamo z budovy, ktorú doteraz vlastní. Ide o stroje a zariadenia, ktoré sa podľa jeho slov jednoducho vyparili. "Mi boli odcudzené veci zhruba za 70 tisíc eur," tvrdí. Podľa prešovského krajského policajného hovorcu Daniela Džobanika bolo v tomto prípade začaté trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Okradnutý podnikateľ mal podozrenie, že jeho majetok je v sklade nového vlastníka areálu. Obrátil sa preto na políciu, no okrem zákonov sa o slovo prihlásili panely. "Majiteľ areálu mi zatarasil dvere do budovy, nemôžem ju užívať, zatarasil panelmi z jednej strany, z druhej strany a všetky dvere podoprel," priblížil Kušnír.

Likvidátorka firmy, ako aj nový majiteľ areál sa k celej záležitosti odmietli vyjadriť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy