Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vianoce s ôsmimi deťmi? Veľká pomoc, tvrdia rodičia
Zdielať na

Vianoce s ôsmimi deťmi? Veľká pomoc, tvrdia rodičia

V Lozorne žije mimoriadne početná rodina, ktorá zvládla aj sviatky bez zbytočného zhonu. Rodičia s ôsmimi deťmi žijú na samote za dedinou. Zdá sa, že život u nich plynie úplne inak ako všade naokolo.

Každý pridá ruku k dielu

Otec sa snaží, aby dodržiavali pravidlá, ktoré platili pre našich predkov, teda aby sa v zime  viac oddychovalo. Keď však treba robiť, ani tých najmenších do práce nemusia naháňať.

Vianočnej pohode predchádzalo veľa práce. 5-ročná Tamarka poumývala schody. "Baví ma to, sama som sa naučila umývať schody," hovorí. Šimon zase pomáhal mame v kuchyni. "Mlynček sme zdedili ešte po babke a je dosť starý," hovorí Šimon. "Keďže je nás tak veľa, tak musíme variť vo vňčších hrncoch," hovorí mama. Deťom najviac chutia medovníky, ktoré si samé napiekli a teraz si ich aj zdobia. 9-ročný Lukáš nachytal na štedrovečerný stôl pstruhy.

Prejavy lásky sú dôležité

"Chytil som ich už veľmi veľa, tak ich ani nepočítam," tvrdí. Vianoce znamenajú pre každého niečo iné. "Konečne môžem byť s rodinou, v kľude," hovorí otec. "Aby bola tá dobrá atmosféra, že si prejavujeme lásku," dodáva mama.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy