Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Veľké zmeny v školstve! Čo čaká študentov?
Zdielať na

Veľké zmeny v školstve! Čo čaká študentov?

Už aj minister školstva, vedy, výskumu a športu Dušan Čaplovič (Smer-SD) sa chystá bilancovať svojich prvých 100 dní vo vláde. Vyzerá to tak, že v jeho rezorte sa tých zmien udialo asi najviac.

Minister Čaplovič si na dnes zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej chce bilancovať svoje niekoľko mesačné pôsobenie v rezorte. Už teraz však vieme, čo všetko sa bude meniť.

Na gymnáziá najlepší, dlhšie štúdium pre externistov

Napríklad sa sprísňuje prijímanie na stredné školy. Tí, ktorí budú chcieť ísť na gymnáziá, nebudú môcť mať horší priemer ako dve celé. Čaplovič tiež zastavil vznikanie nových vysokých škôl a niektoré zas prišli o titul univerzita.

Dočkajú sa školy sa učebníc?

No a po niekoľkých rokoch to vyzerá tak, že chýbajúce učebnice na základných školách sa konečne nakúpia. Spustila sa totiž elektronická aukcia. Zmeny sa ale dotknú aj vysokoškolských externistov, ktorí by od budúceho roka mali študovať o rok dlhšie ako denní študenti.

Táto novinka však vyvolalo veľkú vlnu rôznych názorov. Kým jedni hovoria o tom, že je to správne, odporcovia tvrdia, že pôjde len o ťahanie peňazí z vrecák pracujúcich študentov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy