Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovensko od dnešného dňa funguje v TROCH režimoch, Rakúsko vstupuje do lockdownu
Zdielať na

Slovensko od dnešného dňa funguje v TROCH režimoch, Rakúsko vstupuje do lockdownu

Od dnešného dňa je 54 okresov v čiernej farbe a v bordovej ich je 19. Červená ostáva iba Dunajská streda a 5 bratislavských okresov. Takisto sa opäť sprísňujú podmienky v covid automate. Máme tri nové režimy OP, OTP - a základ. Práve pre OTP a základ budú platiť prísnejšie pravidlá a lockdown pri niektorých službách.

Vláda predstavila obšírny balík opatrení proti alarmujúcemu nárastu počtu hospitalizovaných s Covidom. Najviac sa to dotkne pracujúcich a zamestnávateľov.

Podľa konzília a následného rozhodnutia vlády totiž nezaočkovaní a tí, ktorí covid neprekonali, smú ísť do práce len s testami. Pri našej nízkej zaočkovanosti sa to týka státisícov ľudí.

Firmy a zamestnávatelia mali už od dnešného zamedziť vstup zamestnancom na pracovisko, ak sa nepreukážu potvrdením o očkovaní, prekonaní alebo testom.

Napokon sa toto opatrenie posúva o pár dní, kým nebude zverejnená vyhláška. Zamestnávatelia však zatiaľ môžu zisťovať, či zamestnanci disponujú niektorým z uvedených dokumentov.

Pozrite si priloženú reportáž:

​Rakúsko dnes vstupuje do štátneho lockdownu.

Ľudia budú môcť opustiť domov iba v nutných prípadoch, ako je cesta do práce, do školy, na nákup alebo zdravotnú prechádzku. Uzavrú sa reštaurácie, väčšina obchodov a rušia sa všetky akcie s väčším počtom účastníkov. 

Pozrite si priloženú reportáž: 

Súvisiace články