Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Po niekdajšej svetovej tenisovej jednotke sa zľahla zem
Zdielať na

Po niekdajšej svetovej tenisovej jednotke sa zľahla zem

Svetom posledné dni rezonuje správa o nezvestnej tenistke Pcheng Šuaj, ktorá nedávno obvinila vrcholného politika zo sexuálneho napadnutia. Čínske médiá zverejnili text údajne pochádzajúci od nej, v ktorom tvrdí, že je doma a je v poriadku. Šéf WTA Steve Simon uviedol, že jeho obavy o dvojnásobnú grandslamovú víťazku v štvorhre sú ešte väčšie ako predtým a neverí, že email, ktorý mu pristál v schránke, písala nezvestná Šuaj.

Jedna z najslávnejších čínskych tenistiek zverejnila ešte začiatkom novembra dlhý príspevok o svojom vzťahu s bývalým vplyvným funkcionárom. Po rozchode ju mal sexuálne napadnúť. Svoje tvrdenie ale nemala ako dokázať. Po pol hodine po publikovaní bol príspevok vymazaný a od tej doby o nej nikto nepočul.

Čínski predstavitelia doteraz aféru nekomentovali, nediskutuje sa o nej ani na internete. Email vzbudil rozpaky a mnohí pochybujú o jeho pravosti. O tenistku sa obávajú aj jej kolegyne z okruhu, Serena Williamsová či Naomi Osaka, rovnako aj Novak Djokovič. Po tridsaťpäťročnej bývalej svetovej jednotke vo štvorhre sa akoby zľahla zem.

Ženská tenisová organizácia WTA je pripravená zrušiť svoje turnaje v Číne až do času, kým nebude prípad vyriešený. 

"Rozhodne by sme stiahli naše záležitosti z Číny a vyrovnali sa s komplikáciami, ktoré sú s tým spojené. Je to dôležitejšie ako biznis. Ženy musia byť vypočuté, nie umlčané," povedal pre CNN šéf WTA Steve Simon.

Súvisiace články