Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Deň lekárov s Magnesia Extra
Zdielať na

Deň lekárov s Magnesia Extra

Zdroj: Magnesia

Pri príležitosti dňa lekárov, ktorý si pripomíname 30. marca poďakovala Magnesia v spolupráci s medikmi LF UK lekárom a zdravotníckemu personálu za ich neúnavné pracovné nasadenie.

Dňa 30. marca 1933 americký lekár Crawford Long po prvý raz v histórii použil pri operácii pacienta éter ako uspávací prostriedok. Od tohto dňa si každoročne pripomíname Deň lekárov, ako aj celého zdravotníckeho personálu. Tento deň je pripomienkou a poďakovaním lekárom za ich neúnavnú prácu pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, neustále vedecké bádanie a vzdelávanie sa, aby mohli pacientom prinášať nové a nové riešenia, ktoré im uľavia od ich zdravotných ťažkostí.

Povolanie lekára je jedným z najkrajších, spája sa však s vysokou mierou zodpovednosti, nasadenia, potreby rýchleho a správneho rozhodovania sa v krízových situáciách.

Minerálna voda Magnesia v spolupráci s medikmi Lekárskej fakulty UK si preto v deň lekárov symbolicky uctili a poďakovali za tvrdú prácu zdravotníkom v piatich univerzitných nemocniciach v Bratislave. Zdravotníckemu personálu, lekárom aj pacientom dodali pitný režim v podobe prírodnej minerálnej vody Magnesia EXTRA s bohatým obsahom horčíka. Ten pôsobí blahodarne proti stresu, únave a vyčerpaniu a zároveň podporuje sústredenie a výkonnosť, ktorú lekári pri svojej práci potrebujú neustále.

"Aspoň takouto formou sa chceme v tento deň poďakovať lekárom, ktorí dennodenne pomáhajú svojim pacientom prekonávať zdravotné ťažkosti a cítiť sa lepšie. Napriek náročnej situácii v zdravotníctve im srdce káže pomáhať, zachraňovať a liečiť ľudí. To je pozoruhodné poslanie, ktoré si zaslúži pozornosť, rešpekt a vďaku" hovorí Karol Ponesz, country manager spoločnosti Mattoni 1873.

Magnesia

Viac poslanie ako zamestnanie

Práca v zdravotníctve, a najmä v nemocniciach, je bezpochyby náročná fyzicky aj psychicky. Ťažké prípady, vypäté situácie, nedostatok spánku v nočných službách sú faktory, ktorým každý deň čelí zdravotnícky personál. Napriek tomu však musí podať 100% pracovný výkon.

"Vieme, že povolanie lekára je náročné, napriek tomu sme si túto cestu vybrali a chceme svoje poslanie plniť čo najlepšie. Je preto veľmi príjemné, keď viete, že niekto vašu snahu vníma a oceňuje. Aj preto sme sa rozhodli podporiť toto symbolické poďakovanie ku Dňu lekárov", hovorí Ivan Fuljer, zástupca študentov LF UK.

Magnesia

Horčík proti únave a vyčerpaniu

Pri každej profesii, ktorá si vyžaduje vysoké nasadenie a výkon je dôležité pravidelné dopĺňanie potrebných vitamínov a minerálnych látok, dodržiavanie pitného režimu či dostatočná relaxácia organizmu. Najdôležitejším v tomto smere je horčík, ktorý sa nie nadarmo nazýva aj antistresovým minerálom. Podieľa sa totiž na veľkom množstve metabolických reakcií organizmu. Podporuje sústredenie, prispieva k zníženiu únavy a miery vyčerpania, pomáha zvládať stres a prispieva k normálnej činnosti nervovej sústavy a psychickej činnosti. Okrem toho sa podieľa na procese delenia buniek, je vhodný v boji proti kŕčom - pomáha k normálnej svalovej činnosti a prispieva k udržaniu normálneho stavu kostí a zubov.

Ideálnym spôsobom, ako dopriať organizmu dostatok horčíka je jeho pravidelný príjem v malých dávkach, počas celého dňa. Pravidelné pitie minerálnych vôd s dostatočným množstvom magnézia, by malo byť súčasťou každodenného pitného režimu. Prírodná minerálna voda Magnesia EXTRA je na horčík obzvlášť bohatá. Ide o minerálnu vodu s takmer dvojnásobným obsahom magnézia. V 0,7 l obsahuje 224 mg horčíka, čo predstavuje 60 % referenčnej hodnoty príjmu tejto minerálnej látky pre dospelého človeka na deň. Obsah sodíka v Magnesii Extra je len 4,9 mg v 0,7 l (0,70 mg / 100 ml). To je ideálna kombinácia pre zdravý životný štýl, vhodná na každodennú konzumáciu bez nadbytočného zaťažovania organizmu sodíkom.