Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ako by sa mal hosť obliecť na svadbu? – módny sprievodca pre ženy a mužov
Zdielať na

Ako by sa mal hosť obliecť na svadbu? – módny sprievodca pre ženy a mužov

Zdroj: modivo

INYERCIA /  Rozhodnúť sa, čo si obliecť na svadbu, nie je vždy ľahká úloha. Aj keď pozvánka často obsahuje navrhovaný svadobný dress code, môže to byť mätúce. A ako každý skúsený hosť vie, posledná vec, ktorú chcete urobiť, je otáľať s finalizáciou svojho vzhľadu, a čakať na noc pred svadbou, keď začnete stresovať kvôli pocitu, že si nemáte čo obliecť.

Dodržujte dress code

Pokiaľ ide o etiketu svadobnej módy, existuje niekoľko pravidiel, ktoré vám pomôžu nájsť vhodné a štýlové oblečenie. Dress code je najdôležitejším faktorom, ktorý treba brať pri výbere outfitu do úvahy. Väčšina párov si nastaví svadobný dress code v závislosti od štýlu udalosti, ako aj od ročného obdobia, kedy sa svadba koná. Ak je dress code black-tie, potom existuje len jeden správny outfit: čierny smoking. Páni by mali mať aj vhodnú smokingovú košeľu, cvoky a manžetové gombíky zo zodpovedajúceho kovu, vestu, čierny motýlik, vreckovku a čierne lakované topánky. Podobne sa ženám odporúča obliecť sa do večerných rób až po zem alebo do elegantných dámskych šiat.

Módne pravidlá pre neformálnu dennú svadbu sú na druhej strane veľmi odlišné. Páni nikdy neurobia chybu s tmavomodrým sakom, modrou košeľou na gombíky, alebo khaki nohavicami. Dámy sa zase môžu rozhodnúť pre dámske šaty s pekným výstrihom a jednoduchými doplnkami. Pochopenie svadobného dress code je kľúčom k výberu vhodného oblečenia. Ako všeobecné pravidlo sa tiež odporúča vynechať nosenie príliš ležérnych kúskov, ako sú tričká, šľapky, džínsy alebo tenisky. Dodržiavanie týchto pravidiel vám pomôže vyhnúť sa akýmkoľvek módnym faux pas.

Použite miesto konania ako nápovedu

Miesto svadby vám môže tiež napovedať, čo by ste si mali na svadbu obliecť. Napríklad váš outfit na svadbu na farme sa bude líšiť od toho, čo si oblečiete na večernú oslavu v luxusnej tanečnej sále. Je tiež dôležité naplánovať si outfit na náboženský obrad. Buďte opatrní, ak sa zúčastňujete svadby v kostole alebo v chráme. Môže to vyžadovať aby ste mali zakryté ramená alebo dlhšiu sukňu. Miesto konania môže tiež naznačovať, aký druh topánok by ste mali zvoliť. Ak ste vonku, rozhodnite sa pre masívne opätky, na ktorých sa vám bude dobre chodiť. Na horúce dni zase pokojne zvoľte remienkové sandále. Ak si obujete ihličky, môžete riskovať, že sa ponoríte do zeme. Ak ste v interiéri, klasickými lodičkami nikdy nič nepokazíte.

modivo

Vyhnite sa bielej (za každých okolností)

Považujte to za zlaté pravidlo obliekania svadobných hostí. Ak to nie je výslovne uvedené na svadobnom oznámení alebo na svadobnej webovej stránke snúbencov, vyhnite sa celobielemu oblečeniu. Aj keď je to asi väčšine hostí zrejmé, je dôležité nenosiť na svadbe žiadny odtieň bielej. V niektorých prípadoch môže pár požiadať hostí, aby nosili bielu farbu, ktorá by zodpovedala konkrétnej téme. Pred výberom oblečenia si však overte, že ide o požadovaný odev, a to tak, že skontrolujete pokyny na pozvánke. Možno sa pýtate, či si muži môžu na svadbu obliecť bielu farbu, alebo či si môžete obliecť šaty s bielou potlačou. Pod smoking alebo sako je úplne vhodné obliecť si bielu košeľu. Podobne je tiež prijateľné nosiť šaty alebo overal s nádychom bielej, pokiaľ to nie je hlavná farba.

Doplňte a pozdvihnite váš outfit

Oblečenie je len jedným prvkom skvelého outfitu. Okrem toho, že si vyberiete pekné šaty alebo oblek https://modivo.sk/c/muzi/oblecenie/obleky, doplnky majú silu pozdvihnúť váš outfit na novú úroveň. Šperky dotvárajú outfit. Dokonalé náušnice alebo náhrdelník, ktorý doplní váš výstrih a spojí jednotlivé elementy dohromady, to je výsledok, ktorý chcete dosiahnuť. To isté platí aj pre pánske oblečenie. Akcenty ako farebná vreckovka, kravata s potlačou alebo elegantný opasok vylepšia každý smoking alebo oblek. Hodia sa tiež napríklad klasické náramkové hodinky alebo iný vintage kúsok.