Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zrútená strecha nie je nič mimoriadne. Ani na Slovensku
Zdielať na

Zrútená strecha nie je nič mimoriadne. Ani na Slovensku

Zrútená strecha nového zimného štadióna na Orave priniesla veľké škody i mnoho nezodpovedaných otázok. Policajné vyšetrovanie má priniesť odpoveď na otázku KTO môže za to, že sa strecha zrútila a ohrozila životy desiatok detí.

A máme rovno dvoch adeptov. Či ten, kto budovu postavil, alebo ten, kto do neskolaudovaného priestoru vpustil návštevníkov. Podľa vyjadrenia majiteľa haly pre sme.sk, hala nemala kolaudačné rozhodnutie a jej  používanie vraj podľa neho chyba nebola.

Vinník je majiteľ

Aj keď sa našťastie nikomu nič nestalo, polícia začala zo zákona konať. Primárne nesie zodpovednosť majiteľ nehnuteľnosti - tým, že ju nedal skolaudovať, čoho cieľom je práve určiť bezpečnosť stavby, berie na seba zodpovednosť," oznámil právnik Róbert Dobrovodský.

Žiaden rodič nechce zažiť podobné chvíle - vidieť, ako padá obrovská konštrukcia strechy priamo na jeho dieťa. A niečo takéto by sa ani nemalo stať. To má mať na starosti v prvom rade majiteľ každej budovy.

Vypočúvanie sa začína

,,Policajt KR PZ začal trestné stíhanie vo veci verejného ohrozenia," uviedla hovorkyňa KR PZ Žilina Jana Balogová.  V najbližších hodinách budú vypočutí zahraniční majitelia štadióna, ako aj svedkovia nehody. Cieľom bude zistiť, prečo vlastne došlo ku kolapsu a kto za to môže.

Ak sa preukáže, že staviteľ nesprávne zhotovil stavbu, majiteľ stavby potom môže regresne spätne požadovať odškodnenie od staviteľa.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy