Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Willie (†8) zomrel, lebo jeho rodičia sú chudobní
Zdielať na

Willie (†8) zomrel, lebo jeho rodičia sú chudobní

Nikdy ho nezobrali k lekárovi a keď ochorel na rakovinu, na jeho pomalú smrť sa iba nečinne prizerali. Rodičia 8-ročného chlapca sú teraz obvinení zo zabitia vlastného dieťaťa. Údajne si liečbu nemohli dovoliť, a preto k doktorom nechodili. Chlapček zomrel v ukrutných bolestiach.

Súdny spor o živote, rakovine a smrti malého chlapca je plný emócií. Na jednej strane je odsúdenie nepochopiteľného konania rodičov, na druhej strane prísna spravodlivosť, ktorá nemôže zatvárať oči.

Nečinne sa prizerali, ako zomiera

A medzi tým sú 37-ročná Monica Hussingová a 40-ročný William Robinson - rodičia 8-ročného Willieho. Ten zomrel na rakovinu preto, lebo rodičia ho nikdy nezobrali k lekárovi. Keď ochorel, nečinne sa prizerali, ako postupne odchádza na druhý svet.

Keď prišiel, bolo už neskoro

Bolo to v marci 2008, keď Willie skolaboval v dome rodičov v americkom Clevelande. Podľa lekárov sa u neho vtedy naplno prejavil tzv. Hodgkinov lymfóm. Lenže to rodičia nevedeli, pretože ho k lekárom nezobrali. Do nemocnice sa nakoniec jedenkrát a naposledy dostal, ale už bolo neskoro. Hodinu po príchode vydýchol naposledy.

Zlý systém zdravotnej starostlivosti

Advokát obžalovaných tvrdí, že za to môže systém. Ale teta chlapčeka vypovedala, že dieťa rodičov opakovane prosilo, aby ho k doktorom zobrali. Súd prípad ešte neuzavrel, a preto pracovníci prokurtúry nechcú nič komentovať. O treste sa rozhodne 16. februára. Rodičom hrozí za zabitie od 2 po 8 rokov.

Willie Robinson_8 rokov_smrť_rakovina_Cleveland

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy