Polojasno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Štedrovečerná lúpež. Za usvedčenie zlodejov sľubujú 50 000 eur
Zdielať na

Štedrovečerná lúpež. Za usvedčenie zlodejov sľubujú 50 000 eur

Zamestnanci zlatníctva, ktoré v Banskej Bystrici vykradli na štedrý deň, ešte aj päť dní po krádeži upratovali neporiadok, ktorý zlodeji zanechali. Traja páchatelia si odniesli zlato v hodnote 400 tisíc eur. Za auto pripevnili oceľové lano a mrežu na obchode vytrhli.

Trojica zlodejov si na lúpež lepší dátum ani nemohla vybrať. Na Štedrý deň boli ulice prázdne, mohli tak nerušene a bez svedkov kradnúť. Navyše na odlákanie pozornosti porozbíjali sklá na supermarkete na opačnom konci mesta. Škoda je neuveriteľných 400 tisíc eur. Ukradli hlavne briliantové šperky.

Zamestnanci zlatníctva sú presvedčení o tom, že zlodeji si ich obchod vopred vyhliadli. Vedeli totiž presne, z ktorých vitrín sa im šperky oplatí zobrať. Nevšímali si striebro ani hodinky. Priniesli si debničky a tam nahádzali drahé šperky. Odniesli si až dvanásť kíl zlata.

Majitelia ponúkajú odmenu

Keďže chýbajú svedkovia polícia prosí verejnosť o pomoc. Rovnako tak aj majiteľ zlatníctva, ktorý dokonca ponúka aj odmenu. Za informácie, ktoré by viedli k chyteniu a odsúdeniu páchateľov ponúka 50 tisíc eur. Len na tieto účely zriadili majitelia zlatníctva telefónne číslo. 

Na základe skutočností (vlámanie a krádež tovaru) vyhlasujeme, že odmeníme osobu, ktorá poskytne informáciu príslušnému policajnému zboru alebo na telelefńnom čísle 0907 663 626, na základe ktorej budú páchatelia za tento skutok právoplatne odsúdení a škoda v celosti uhradená. Odmena je vo výške 50 000 €.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy