Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Cestný pirát v šialenej rýchlosti nabúral do cyklistu
Zdielať na

Cestný pirát v šialenej rýchlosti nabúral do cyklistu

Tragická nehoda, ktorá sa stala v Martine, vyráža dych. Na záberoch mestskej polície vidieť mladého vodiča, ako sa rúti vo veľkej rýchlosti v úseku, kde je povolená 50-tka. Autentické zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov!

Na záberoch vidieť cyklistu, ktorému bliká svetlo a ide po chodníku. Pri priechode pre chodcov chce prejsť na druhú stranu. Už je na ceste, keď sa priamo na neho vyrúti tmavomodrý bavorák, ktorý šoféruje iba 20-ročný Marek z Martina.

Potom prišlo peklo. "Bola to ohlušujúca rana. Taká zmes zvuku, tela, skla, plechov a plastov," opisuje desivé chvíle svedok nehody Vladimír Beinstein. Mladý vodič nabral cyklistu a muž letel vzduchom viac ako päťdesiat metrov.

Jazdil ako šialenec

K 46-ročnému Dušanovi okamžite pribehli svedkovia nehody, ktorí mu podali prvú pomoc a zavolali záchranku. Cyklista však po prevoze zomrel. Svedkovia tvrdia, že dvadsaťročný Marek šiel na aute veľmi rýchlo a absolútne nebrzdil. "Myslím si, že išiel minimálne stovkou," dodáva Vladimír Beinstein. "Rýchlosť jazdy značne prevyšovala hranicu povolenej rýchlosti," povedal Vladimír Mečko, šéf ODI Martin. 

5 rokov basy

O sile nárazu svedčí aj rozbité čelné sklo na strane spolujazdca, ako aj predná časť auta. K dopravnej nehode bol prizvaný i súdny znalec, ktorý má určiť mieru zavinenia. Mladíkovi na mieste zadržali vodičák a teraz mu hrozí, že si v base za šialenú jazdu posedí aj päť rokov.


tv joj/MSP Martin

Súvisiace články

Najčítanejšie správy