Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zabil mamu troch detí. Rodine nepovedal ani prepáčte...
Zdielať na

Zabil mamu troch detí. Rodine nepovedal ani prepáčte...

Najsmutnejšie Vianoce čakajú otca troch malých detí z obce Zubné. Jeho manželka Silvia zahynula pri autonehode. Muž, ktorý podľa všetkého nehodu zapríčinil, je však stále na slobode. A doteraz sa im neospravedlnil. Prvýkrát sa mu tak pozreli rovno do očí až na súde.

Ten sa konal v pondelok v Humennom. K otrasnej havárii, ktorú matka troch detí neprežila došlo ešte v júni. Popri sirotách, ktoré čakali pred súdom, však vodič prešiel bez náznaku ľútosti. Rodina stále prežíva obrovský smútok.

"Aj keby sme v lese v stane bývali, len aby žila. Aj keby na vozíku zostala, deti stále hovoria by sme sa o ňu starali," vraví so slzami v očiach mama nebohej. Silvia viezla v aute aj 9-ročnú dcérku Anetku. Tá videla celé našťastie na vlastné oči. S babkou sa vnúčatá o mamke rozprávajú každý večer. "Strašne bola dobrá a pekná. Stále sa parádila," povedala dcéra obete.

Nezlomil ho ani detský plač

Od tejto tragédie uplynulo pol roka. Martin, ktorý nehodu zapríčinil je však stále na slobode. V pondelok na súde v Humennom sa mu príbuzní konečne pozreli do očí. Na chodbe plakali tri malé deti - ani to však svedomím mladého muža nepohlo. S kamennou tvárou opustil budovu.

"Bol odsúdený na tri roky nepodmienečne. Proti rozsudku sa na mieste odvolal," informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Deti sa za svoju nebohú mamu modlia každý deň a majú len jediné prianie. "Aby ten, čo ju zabil išiel do väzenia na doživotie," povedala Henrieta, dcérka nebohej.


tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy