Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Kunoviciach vyčíňal šialenec. Streľbu neprežili traja ľudia!
Zdielať na
Krimi

V Kunoviciach vyčíňal šialenec. Streľbu neprežili traja ľudia!

V areáli leteckej továrne v českých Kunoviciach zomreli po streľbe traja muži! Ďalšia žena bola pri otrasnej dráme zranená. Má ísť o generálnu riaditeľku spoločnosti. Jedným z mŕtvych je šialenec so zbraňou.

Streľba sa v budove riaditeľstva firmy začala ozývať dopoludnia. Zamestnanci následne boli z budovy evakuovaní. Situácia v podniku bola veľmi dramatická. Útočník sa vo firme, ktorú obkľúčila špeciálna zásahová jednotka, zabarikádoval.

Pre hroziace nebezpečie sa záchranári naviac nemohli dostať k zraneným. Tých bolo pôvodne hlásených až šesť. Do budovy sa prebojovali až po dvoch hodinách. Evakuovaní ľudia boli vo veľkom šoku. Na mieste lietal aj vrtuľník z Brna.

Strelec napokon spáchal samovraždu. Okrem neho neprežili celú hrôzu ďalší dvaja muži. Šéfku spoločnosti Aircraft Industries, kde k paľbe došlo, záchranári previezli do nemocnice v Uhorskom Hradišti. Podľa neoficiálnych informácií ČTK by útočníkom mohol byť brat bývalého člena predstavenstva firmy a zbrojára Pavla Muselu.

Jeden z najvplyvnejších zbrojárov stál napríklad za sporným nákupom obrnených transportérov Pandur pre českú armádu. Bol tiež úzko napojený na expremiéra Stanislava Grossa.

V roku 2008 bol Pavol Musela nájdený v lese s vážnymi zraneniami po tom, čo si vyrazil na lov s priateľom Lubošom Novotoným. Ten bol obžalovaný z pokusu o vraždu, súd ho však v apríli minulého roka oslobodil. Novotný tvrdil, že Musela spadol z poľovníckeho posedu.


idnes.cz

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy