Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dráma v priamom prenose: Príď, lebo sa upálim!
Zdielať na

Dráma v priamom prenose: Príď, lebo sa upálim!

Život staršieho pána dnes zrejme zachránili košickí policajti a vyjednávači. Reportérovi Jožovi Kačmárymu sa neznámy hlas v telefóne od rána vyhrážal samovraždou upálením. Vynucoval si stretnutie a nakrúcanie tohto aktu. Asi po 20-tom telefonáte pre istotu oslovil políciu, a tak sa začala menšia vyjednávacia akcia. Za našou televíznou kamerou stáli pre istotu policajti a ďalší boli všade navôkol.

Keď neprídeš, upálim sa!

"Dones kameru... Hej, dones kameru. Keď neprídeš, hneď sa upálim," presne v takomto znení sa niesli telefonáty od neznámeho muža reportérovi Kačmárymu. Keď ale začali naberať na vážnosti, kontaktoval políciu a na stretnutie s mužom sa rozhodol prísť.

Z muža, ktorý sa chcel upáliť pri košickom divadle a želal si pri tom aj kameru, sa vykľul starší pán. "Ja už nevládzem ďalej," opakoval dokola. O podobný čin sa vraj už pokúšal v minulosti.

Za nakrútenie samovraždy chcel peniaze

Na mieste zasahoval aj vyjednávač v civile, ktorý sa snažil muža od činu odhovoriť a neustále s ním rozprával. V zálohe boli pripravení aj kukláči pre prípad, že by sa z neznámeho vykľul nebezpečný muž, a napokon aj sanitka, ktorá sa tvárila, že prechádza okolo len náhodou.

Pán Peter chcel za nakrútenie svojej samovraždy aj peniaze. Vraj bol na ňu veľmi dobre pripravený a peniaze mali ísť na pomoc chorému bratovi. Napokon mu vyjednávač spolu s reportérom stopli sanitku. A tá ho previezla v pokoji na psychiatrické oddelenie.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy