Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zásah proti vlastnému, policajt si pokuty nechával pre seba!
Zdielať na
Krimi

Zásah proti vlastnému, policajt si pokuty nechával pre seba!

Policajt si zrejme privyrábal falšovaním pokutových blokov. Už raz použité bloky totiž opäť otočil. Jeho kolegovia mu však klepli po prstoch a inšpekcia ministerstva vnútra už muž zákona aj obvinila.

Nadpráporčík z obvodného oddelenia Rajec vykonával 11. apríla riadnu službu, keď stopoll vodiča, ktorý prebiehal za mestom na plnej čiare. Mužovi za priestupok udelil 30-eurovú pokutu. Radoslav mu však vydal už raz použité uložené ústrižky, každý v hodnote päť eur.



Peniaze si však strčil do vlastného vrecka. "Takto získané finančné prostriedky nevykázal v zázname služieb, ale ponechal si ich na vlastnú spotrebu," vysvetľuje hovorca ministerstva vnútra Gábor Grendel. Keďže to príslušníkovi v prvom prípade vyšlo, svoju taktiku opäť zopakoval. A to dvakrát.

Čakali ho putá

O dva dni totiž zastavil ďalšieho vodiča s rovnakým priestupkom. Postup bol rovnaký, ako v prvom prípade. Tentoraz si nechal 50 eur. Takmer po piatich mesiacoch ho však vidina ľahkého zárobku dostihla. Inšpekcia totiž nasadila špeciálneho agenta, ktorý mal na hliadkujúcom mieste urobiť rovnaký priestupok.

Policajt ho zastavil, riadne mu objasnil, čo vodič vykonal a uložil mu pokutu 60 eur. Pri odovzdávaní blokov však namiesto peňazí dostal policajné putá. Muž zákona je už v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Radoslava obvinil z pokračujúceho prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

tv joj

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy