Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Jacko zomieral a on telefonoval. So servírkou
Zdielať na

Jacko zomieral a on telefonoval. So servírkou

V Spojených štátoch dnes začne proces s lekárom Conradom Murrayom. Ten je obvinený z neúmyselného zabitia speváka Michaela Jacksona. Činu sa podľa vyšetrovateľov dopustil, keď podal v lete 2009 popovej hviezde smrteľnú dávku anestetika propofol.

Murraymu hrozia až štyri roky basy. Tvrdí však, že sa cíti nevinný. Jackson si vraj liek sám vyžiadal a používal ho ako prostriedok na lepšie zaspávanie.

Strach z neúspechu

Doktora Murrayho si spevák najal, keď pripravoval svoj návrat. Jackson na turné This Is so štartom v Londýne pristúpil vtedy, keď bol na pokraji finančného krachu.

Podľa lekárových obhajcov sa obával neúspechu, a preto nespával. Údajne ale spevák neužíval žiadne lieky a chcel len silné anestetikum.

Jeden zo svedkov obhajoby, lekár David Adams, tvrdí, že Jacko užíval tak veľa propofolu, že ho volal "svoje mlieko".

Zomieral. On telefonoval čašníčke

Prokuratúra ale tvrdí, že Murray nemal Jacksonovi podať tak silnú dávku, ktorá ho napokon zabila. Navyše vraj zavolal pomoc príliš neskoro.

Podľa vyšetrovateľov telefonoval v čase Jacksonovho úmrtia so servírkou, ktorú poznal z reštaurácie v Houstone. A to 11 minút. Rozhovor skončil až v momente, keď zistil, že kráľ popu nežije...

TASR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy