Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Malé dievčatko bolo utýrané takmer na smrť. Dlhodobo jej ubližoval matkin partner
Zdielať na

Malé dievčatko bolo utýrané takmer na smrť. Dlhodobo jej ubližoval matkin partner

MALACKY / Dvojročné dievčatko bolo utýrané takmer na smrť. Dieťa si na Záhorí prešlo peklom. Matkin partner jej mal podľa obžaloby dlhodobo ubližovať. Po Michalovom poslednom útoku skončilo batoľa s krvácaním do mozgu v nemocnici.

​Podľa obžaloby Michal, ktorý je partnerom matky maloletého dieťaťa, týral dvojročné dievčatko niekoľko mesiacov. Ubližovať jej mal psychicky, ale hlavne aj fyzicky. K najbrutálnejšiemu útoku malo prísť vlani koncom leta. Na otázku, či obžalovaný Michal týral malé dievčatko a robil mu zle, obžalovaný odpovedal, že nie. "Vyvrcholilo to posledným útokom v auguste minulého roku, kedy dieťa bolo zbité takým spôsobom, že skončilo v nemocnici a bolo v ohrození života. Bolo v bezvedomí, upadalo do bezvedomia, krvácanie do mozgu, krvácanie do brušnej dutiny," povedala prokurátorka Beata Vítková.

Obžalovaný Michal sa priznáva k tomu najbrutálnejšiemu skutku. Tie ostatné útoky voči maloletej odmieta. "V podstate priznáva minimálne ten jeden najzávažnejší útok, ale popiera, že by to išlo o týranie, teda dlhodobejšie nejaké násilné konanie. Priznáva iba skratové konanie posledný deň," pokračovala prokurátorka. Po krvavom útoku dieťa ratovali záchranári a lekári z nemocnice. Michala zadržali policajti a skončil vo väzbe, v ktorej je doteraz. Dnes sa po takmer roku postavil pred súd. Obžalovali ho z týrania blízkej a zverenej osoby. Z pojednávania bola vylúčená verejnosť, a tak sa všetko odohrávalo za zatvorenými dverami. "Ide o malé dieťa, takže je to obzvlášť citlivá záležitosť," dodala Vítková. Michalovi hrozí pätnásť rokov basy natvrdo. Termín ďalšieho pojednávania je naplánovaný na 19. augusta. V tento deň by mali prísť vypovedať viacerí svedkovia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy