Oblačno
15°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Drogy, narkomani, sexbiznis: Reportér Andrej Zavřel strávil noc v Zombie zóne vo Frankfurte
Zdielať na

Drogy, narkomani, sexbiznis: Reportér Andrej Zavřel strávil noc v Zombie zóne vo Frankfurte

FRANKFURT / Narkomani, tvrdé drogy, prostitúcia a bezdomovci. Nemecký Frankfurt aktuálne žije Európskym futbalovým šampionátom, ale mesto má aj temné stránky. Pár metrov od centra je štvrť prezývaná Zombie zóna. Reportér TV JOJ Andrej Zavřel tam strávil celú noc.

Ulice zaplnené narkomanmi ležiacimi po zemi. Drvivá väčšina je závislá na drogách. Nájdete tam mužov aj ženy bez ohľadu na ich vek. V Zombie zóne je najviac populárny krek. Na každom kroku ho narkomani fajčia cez vodné fajky. Je úplne jedno, či je hlboká noc alebo bdelý deň.

Krekom to ale zďaleka nekončí

Keď sa pozriete do výklenkov, uvidíte ľudí, ktorí si tvrdé drogy pichajú priamo do žíl. Populárny je aj pervitín a keď sa trochu posnažíte, zoženiete tam absolútne všetko. Šokujúce je to, že táto zóna je doslova len pár krokov od centra mesta. "Počas toho ako som v noci chodil ulicami Frankfurtu som zobral do rúk telefón a snažil sa spraviť niekoľko záberov, no nebol to úplne najlepší nápad. Ako som si všimol, za mnou už stál chlap s nožíkom v ruke a moc priateľsky nevyzeral," priblížil reportér TV JOJ Andrej Zavřel.

Stretli sa aj so Slovenkou

Pri nočnej prechádzke Zombie zónou sa s kamarátmi rozprával po slovensky, čo započula aj jedna žena a hneď ho zastavila. "Prihovorila sa mi našou rečou. V uliciach Frankfurtu žije už roky a je závislá na drogách. Napriek tomu bola veľmi milá. Po pár sekundách mi oznámila, že našu skupinu sledujú," opísal.

Upozornila ich, aby si v žiadnom prípade nevyberali peniaze z miestneho bankomatu alebo z vreciek. Prišli by vraj o všetko. Na kameru ale hovoriť zo strachu nechcela. "Na záver ma poprosila o fľašu vody. Keď som ju stretol o pár hodín neskôr sedela na zemi a pichala si do nohy pervitín," doplnil Zavřel.

Kriminalita v meste je extrémne vysoká

Okrem drog je táto časť zaplavená aj prostitútkami. Väčšina z nich je tiež závislá na drogách a prostitúciou robia preto, aby si mohli kúpiť a dať svoju dávku. Sexturizmus využívajú hlavne zahraniční turisti, ktorí majú nejaké to promile v krvi. Zablúdiť z centra do ulíc lásky teda nie je vôbec ťažké. Už na prvý pohľad je ale vidieť, že sex biznis tam funguje vo veľkom. Kriminalita v meste je extrémne vysoká. Len v centre a blízkom okolí žije asi 5-tisíc narkomanov a ročne sa tam stane asi 10-tisíc trestných činov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy