Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Lekárka (†71) spadla do Hrona! Vylovili ju hasiči
Zdielať na

Lekárka (†71) spadla do Hrona! Vylovili ju hasiči

Voda v banskobystrickom kraji si v priebehu júla vyžiadala už tretiu obeť. Zakiaľ telo 18-ročného mládenca vytiahli hasiči z rybníka pri Kováčovej začiatkom tohto týždňa, dnes počas rozsiahlej pátracej akcie vylovili z Hrona nad Slovenskou Ľupčou telo 71-ročnej lekárky. Nezvestný stále ostáva ruský inštruktor z detského tábora.

Do pátrania sa zapojilo 19 policajtov a na Hron sa spustili dva hasičské člny. Telo 71-ročnej lekárky však našli niekoľko desiatok kilometrov od miesta, kde žena mala zmiznúť. Po nezvestnej lekárke pátrali už niekoľko dní, až dnešná akcia priniesla úspech.

Lekárka trávila svoje voľné dni na chate pri Mýte pod Ďumbierom. Naposledy ju videli známi, u ktorých bola na návšteve. Od chaty ju delil už len mostík ponad Hron a práve ten sa zrejme stal pre ňu osudným. Pravdepodobne sa pošmykla a spadla do vody.

Telo ženy na mieste prezrel lekár a následne ho odviezli na súdnu pitvu do Banskej Bystrice. Polícia však v pátraní pokračuje. Nezvestný totiž ostáva ruský inštruktor, ktorý sa pred dvoma týždňami utopil neďaleko Žiaru nad Hronom.

Práve v tom čase s deviatimi deťmi splavoval Hron, ich čln sa však prevrátil. Deťom sa podarilo dostať bezpečne na breh, Rus však nemal ako jediný na sebe záchrannú vestu a zrejme sa utopil.

Záchranári_utopenie_Hron_ilustračná foto

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy