Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Časť Nitry postihli záplavy: Voda sa ľuďom dostala až do príbytku
Zdielať na

Časť Nitry postihli záplavy: Voda sa ľuďom dostala až do príbytku

NITRA / Nitru (konkrétne časť Kynek) postihli silné dažde a búrky. Zaplavená bola ulica i areál družstva.

​Voda sa valila ulicou v Nitrianskej časti Kynek. Dostala sa do záhrad a taktiež aj jedného z rodinných domov. Zaplavilo aj neďaleký areál družstva, kde rátajú škody. Voda dosiahla výšku po polovicu áut, ako môžete vidieť aj v záberoch vo videu. "Po výdatných dažďoch prišli návalové vody s blatom z rolí popri diaľnici, ktoré sa vyliali práve v tejto lokalite," informoval primátor Marek Hattas.

Voda s blatom zatopila domy a pivnice, dostala sa aj do áut. Na mieste zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru, dobrovoľní hasiči, ale aj pohotovostná vojenská jednotka. Podľa primátora je situácia aktuálne stabilizovaná, všetky zložky pracujú na odstraňovaní následkov záplav.

​Zaliate polia i cesty. Problémy hlásili z viacerých obcí v okolí Sabinova. Prívalová voda po výdatných dažďoch zaplavila aj dvory a záhrady v Jarovniciach. Potom ako voda opadla zanechala po sebe spúšť. Zničenú úrodu a nánosy bahna a kameňa. Na ulici pomáhajú už vojaci s odstraňovaním blata. Všetci si prajú jediné, aby neprišli znova silné dažde. Hoci je situácia stabilizovaná, primátor vyhlásil mimoriadnu situáciu, ktorá je spojená s tretím stupňom povodňovej aktivity. Viac si pozrite vo videu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy