Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Polícia zadržala zlodeja, malo to ale jeden problém. Jeho pes nechcel odísť
Zdielať na

Polícia zadržala zlodeja, malo to ale jeden problém. Jeho pes nechcel odísť

HUMENNÉ / Zvalil ho na zem, zbil a okradol. Obeťou lúpežného prepadnutia sa stal muž, ktorý sedel na lavičke v parku. Policajti útočníka chytili do pol hodiny. Na mieste však našli dvoch mužov a navyše, mali so sebou aj psa. Ten spred policajného oddelenia nechcel odísť a verne tam na majiteľov čakal. Policajti potrebovali pomoc.

Muž (55) sedel na jednej z mestských lavičiek, útočník k nemu podišiel a fyzicky ho napadol. "Udieral ho do hlavy, zvalili ho na zem a násilím mu vzal náprsnú tašku, ktorú mal napadnutý muž prevesenú cez plece," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov.

Podľa informácií TV JOJ boli zadržaní dvaja muži, s obvinením zo zločinu lúpeže napokon skončil jeden z nich. Išlo o 25-ročného Trebišovčana. "Polícii sa už pol hodinu po skutku podarilo stotožniť a vypátrať osobu podozrivú zo spáchania uvedeného trestného činu," doplnila Ligdayová.

Štvornohý spolupáchateľ

Mužov previezli do cely policajného zaistenia. Pes na nich po celý čas čakal pred oddelením. "Tento prípad bol výnimočný, pretože nám volali z okresného riaditeľstva, že vzali nejakých ľudí do väzby, ktorí mali psíka. A psíček tam sedel a čakal," povedala Lenka Lisa, veterinárka z OZ Pomáhaj a chráň.

Išlo o asi polročnú fenku. Bola natoľko verná, že spred budovy polície nechcela odísť. Bol potrebný odchyt a následné umiestnenie do útulku. "Psíček bol s policajtmi, ktorí ho tam strážili, šteniatko bolo kontaktné, hravé, trochu v strese, keď sme ho naložili," dodala Lisa. U dobrovoľníčok je v tých najlepších rukách.

​Problém s bezdomovcami v Humennom 

Podľa informácií TV JOJ je obvinený muž bezdomovcom. V Humennom sa aktuálne nachádza zhruba 30 ľudí bez strechy nad hlavou. "Dve tretiny sú našinci a ostatní sú z okolitých miest. Keď sú triezvi, dá sa s nimi komunikovať ale keď sú pod vplyvom alkoholu sú vulgárni a agresívni," tvrdí Miroslav Jevič, zástupca náčelníka Mestskej polície Humenné.

Páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí 3 až 8 ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy