Skoro jasno
18°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Policajti zo Zemianskych Sadov sa previnili, prokurátor rozhodol
Zdielať na

Policajti zo Zemianskych Sadov sa previnili, prokurátor rozhodol

Vojenský prokurátor po preštudovaní spisu dvoch policajtov zo Zemianskych sadov považuje obvinenie za zákonné a dôvodné. Spis poslala na Obvodnú Vojenskú Prokuratúru v Bratislave inšpektorka Inšpekcie ministerstva vnútra.

Podľa námestníčky Obvodnej vojenskej prokuratúry v Bratislave Kataríny Habčákovej prokurátor uznesenie považuje za opodstatnené. Jeho rozhodnutie však nemusí byť definitívne.

Definitívne rozhodnutie vojenský prokurátor v tejto veci povie už budúci týždeň. Vtedy by už mala mať Inšpekcia ministerstva vnútra potvrdenia o tom, že dvaja obvinení policajti nepodali proti obvineniu inšpekcie sťažnosť.

Dvaja policajti, ktorí konflikt s bitkármi v Zemianskych Sadochaj podľa inšpekcie ministerstva vnútra nezvládli, sú už mimo služby. Zranenia dobitého právnika skúma aj znalec z odboru lekárstva. Tieto závery budú dôležité pre dokázanie skutkovej podstaty trestného činu. Prípadný trest sa útočníkom môže ešte zvýšiť...

K surovej bitke medzi mladými mužmi a bratislavským právnikom došlo v nedeľu v skorých ranných hodinách v obci Zemianske Sady (okr. Galanta).  Partia mužov tam prišla na dvoch autách vybavovať si účty.

Policajti Patrik a Roman nechali útočníkov odísť. To ich dočasne stálo uniformu. 

TV JOJ

Súvisiace články