Jasno
24°
Bratislava
Adolf
17.6.2024
Nočná akcia: Polícia strieľala po aute, ktoré narazilo do chodcov
Zdielať na

Nočná akcia: Polícia strieľala po aute, ktoré narazilo do chodcov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V Liptovskom Mikuláši sa v noci strieľalo. Niekoľko výstrelov malo padnúť v centre mesta, služobné zbrane použili policajti. Podľa zistení Televízie JOJ strieľali po aute, ktorého vodič narazil do skupinky ľudí a snažil sa z miesta ujsť.

Podľa zistení TV JOJ malo ísť o konflikt medzi dvoma skupinami Rómov v podniku, priamo v centre Liptovského Mikuláša. Po roztržke sa však stalo niečo, čo nikto nečakal. 

Bolo krátko pred druhou hodinou v noci. V centre mesta bolo už vtedy množstvo policajtov, privolali ich sem k hromadnej bitke. V okamihu sa však situácia zmenila. Pod vplyvom emócií si za volant sadol muž, podľa našich informácií mal byť z okresu Poprad. Autom mal úmyselne naraziť do skupinky odchádzajúcich miestnych Rómov. Nekontrolovanou jazdou mal ohrozovať aj policajtov. Tí po aute začali strieľať, vodiča to však nezastavilo a potom ako zrazil chodcov, začal unikať. Záchranári na mieste ošetrili a následne previezli do nemocnice dvoch mužov. Išlo o bratov. Jeden má byť v kritickom stave.

"Krátko pred druhou hodinou operačné stredisko vyslalo k hromadnej bitke jednu ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci a jednu ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci. Záchranári na mieste ošetrili 17-ročného muža s povrchovým poranením ruky a 21-ročného muža s polytraumou. Oboch transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," priblížil zásah záchranárov Bolješik.

Vinníka chytili 20 kilometrov od Liptovského Mikuláša

Do nemocnice prišlo množstvo ich príbuzných, na poriadok a bezpečnosť aj tu dohliadali policajti. Stav staršieho z dvojice bol natoľko vážny, že ho nad ránom previezli sanitkou do nemocnice v Martine. Potom, ako z miesta odišli záchranári, policajti Hollého ulicu, kde došlo k incidentu uzavreli. V tom čase ich kolegovia už mali v rukách páchateľa. Vodič na unikajúcom čiernom BMW prešiel z Liptovského Mikuláša necelých 20 kilometrov. Potom ako v Ivachnovej zišiel z diaľnice, čakala ho tu policajná uzávera.

"V súčasnosti prebiehajú prvotné procesné úkony, ktorých zverejnenie by mohlo narušiť, zmariť alebo podstatne sťažiť ďalší priebeh vyšetrovania a dosiahnuť požadovaný účel trestného konania," informovala TASR žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. Doplnila, že bližšie informácie polícia poskytne, keď to procesná situácia dovolí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy