Polojasno
25°
Bratislava
Adolf
17.6.2024
Požiar v najväčšej rómskej osade: Niektoré príbytky ľahli popolom
Zdielať na

Požiar v najväčšej rómskej osade: Niektoré príbytky ľahli popolom

JAROVNICE / V najväčšej rómskej osade na Slovensku vypukol v noci požiar. Stalo sa to v husto zastavanej časti skromných príbytkov. Niektoré ľahli popolom tak, že im ostali len obvodové múry. Zhorelo im všetko. Peniaze, vybavenie i šaty pre dievčatko, ktoré sa chystalo na prvé sväté prijímanie.

Plamene šľahali ponad strechy do výšky niekoľkých metrov. Horieť začalo uprostred noci. Obyvatelia príbytkov ratovali deti a dali sa na útek pred požiarom. Zhorelo všetko, čo tam mali. Aj šaty pre dcérku, ktorá sa chystala na prvé sväté prijímanie. "Všetko zhorelo, šaty, topánky, všetko, čo sme jej kúpili," povedala majiteľka zhoreného príbytku pani Marta. "Mala som aj novú kúpeľňu, všetko je preč. Je nám do plaču," doplnila. 

Utekali sme bosí, tvrdí pani Marta

Požiar vypukol v husto zastavanej časti príbytkov, čo hasičom komplikovalo samotný zásah. Hasiť museli hasiči za pomoci hadíc. Vďaka ich zásahu sa podarilo zabrániť tomu, aby sa požiar rozšíril na ďalšie príbytky a spôsobil by tak ešte väčšie škody. "Odkiaľ vezmeme toľko peňazí?" dodala majiteľka. 

Pani Marta sa s deťmi uchýlila k dcére. V malej provizórnej bunke, ktorú majú na bývanie prerobenú z chladiarenského boxu, sa tiesnili dve rodiny aj s malými deťmi. "Bosí sme tu utekali, nemáme kam ísť," povedala ďalej pani Marta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy