Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Natálke (14) prestalo biť srdce! Zachránili ju policajti
Zdielať na

Natálke (14) prestalo biť srdce! Zachránili ju policajti

Zakiaľ niektorí policajti svojím správaním robia našej polícii hanbu, policajti z Jesenského sa stali hrdinami. Otec práve viezol svoju dcérku Natálku od kamarátky, keď zrazu skolabovala. Nedýchala a prestalo jej biť srdce. Policajti neotáľali a pribehli jej na pomoc. Záchranka údajne prišla až o 25 minút! Hoci tvrdí niečo iné...

Toto sú oni. Ján Francisty, Ľuboš Majan a Lóránt Magyar. Hrdinovia v očiach pána Zoltána, otca malej Natálky. Keď sa vracali zo zákroku z neďalekej obce, uvideli muža snažiaceho sa oživiť mladé dievča. "My sme s kolegami ani nezaváhali a išli sme pomôcť," komentuje jeden z hrdinov.

Natálke nedokázali nahmatať pulz a tak začali s resuscitáciou. Dievča však opakovane prestávalo dýchať. "Štyrikrát sa ju podarilo oživiť, že sa nadýchla. Dýchala nejakých 15, 16 sekúnd, potom zase prestala javiť známky života, takže vkuse dookola sme pokračovali," spomína ďalší z policajtov. Čo bolo však podľa nich zarážajúce, sanitka prišla až po dlhých 25 minútach. Záchranári však hovoria o 14-tich minútach. Viac sa dozviete vo videoriporte.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy