Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia na železnici! Emilka (10) trafilo 22 tisíc voltov
Zdielať na

Tragédia na železnici! Emilka (10) trafilo 22 tisíc voltov

Letné dobrodružstvo 10-ročného chlapca z Pribety sa dnes popoludní skončilo rozsiahlymi popáleninami a úrazom hlavy. Pri pokuse o zber čerešní zo železničného vagóna si neuvedomil, že nad hlavou má 22-tisíc voltov!

Emil vraj, podľa slov jeho kamaráta, na odstavený vagón vyliezol preto, aby zistil, či sa z jeho vrchu nevie náhodou bližšie dostať k čerešniam. Napriek tomu, že jeho starší priateľ Roland ho od toho odhováral.

Emil ho ale nepočúval. Ani jeden z nich si zrejme neuvedomil, že v elektrickej troleji nad vagónmi je napätie 22 tisíc voltov. Roland sa za Emilom ešte raz obzrel, videl, ako sa na vagóne postavil, prešiel zhruba tri metre a potom už videl len blesk a padajúceho chlapca.

Na stanicu okamžite privolali záchranku. Rozrušení rodičia ani len netušili, že chlapci sa šli hrať na železničnú stanicu. Emil je vo vážnom stave, popáleniny 2. stupňa má až na 90-tich percentách tela, okrem toho utrpel pri páde aj poranenie hlavy. 10-ročného chlapca v umelom spánku previezli vrtuľníkom do ružinovskej nemocnice.

Na tejto železničnej stanici sa pred dvadsiatimi rokmi rokmi stal údajne podobný prípad. O život vtedy prišiel 18-ročný mladík, ktorý taktiež liezol na vagóny.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy