Zatiahnuté, dážď
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Útok v osade: Pobiť sa mali členovia rodiny
Zdielať na

Útok v osade: Pobiť sa mali členovia rodiny

NÁLEPKOVO / V tamojšej časti Mašinka sa do seba pustili dve rodiny. Podľa miestnych útočili drevenými kolíkmi a policajti mali čo robiť.

Pobiť sa mali členovia rodiny

V miniosade sa pustili do seba susedia, ktorí bývajú v rovnakom objekte, no v rozličných miestnostiach. Výsledkom tejto bitky je jeden muž, ktorý je napojený na prístroje. Igor tvrdí, že z nenazdajky prišla druhá rodina k nemu domov, zaujímal ich Igorov švagor, Marián. Zničili mu dvere aj okno. "Prišiel švagor, porozprávali sme sa, popili. Lenže, keď som ho chcel odprevadiť, oni nás tam už čakali a začali nás biť," povedal napadnutý Igor Kandráč. Muži preto utiekli naspäť do bytu. Útočníkov mali mať v pätách.

Jeden z nich skončil v nemocnici

Stopy po útoku sú viditeľné aj na Igorovi. Horšie však dopadol jeho švagor. Záchranári ho museli transportovať do nemocnice. "Je v umelom spánku. Ešte nevieme, čo a ako, či prežije či neprežije. Je vo vážnom stave," dodal napadnutý Kandráč. Stopy po zápase boli vidieť aj v príbytku rodiny, ktorá mala útočiť. Zničený nábytok aj dymovod dosvedčujú ich slová, že tiež boli napadnutí. "Bola to Mariánova a Igorova chyba. V mojom dome sa dopustili bitky na môjho vnuka," ozrejmila príbuzná zadržaných mužov Monika Bándyová.

Bolo začaté trestné stíhanie

"Na mieste boli zadržané tri podozrivé osoby, ktoré boli po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnené do cely policajného zaistenia," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Ako to v skutočnosti bolo už zisťujú policajti. Faktom je, že zadržaní útočníci sú zo strany Bandyovcov. 

"Zozadu mali pripravené poriská, neviem či to boli bejzbalky či lopata. Chcel ma udrieť zozadu. Vtedy bol môj vnuk Milan Šarišský chytrejší a udrel ho po nohách. On spadol," dodala Bándyová. "Policajný vyšetrovateľ po nevyhnutných prvotných procesných úkonoch začal trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví, spáchaný v štádiu pokusu a prečinu výtržníctva, spáchaného formou spolupáchateľstva," hovorí Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy